U-BT Cluj – SCM U Craiova 88-94. Prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon pentru elevii lui Silvășan

U-BT Cluj-Napoca a înregistrat primul eșec pe teren propriu în LNBM, după ce a cedat cu 88-94 în fața echipei SCM U Craiova. Clujenii au fost dominați la aruncările de la distanță, unde adversarii au avut procentaj de 53%!

„Studenții” au început jocul cu primul cinci format din Kerron Johnson-Patrick Richard-Nandor Kuti-Donatas Tarolis-Darko Planinic, în vreme ce Craiova i-a avut în teren pe Tyler Laser-Dragoș Diculescu-Porter Troupe-Monyea Pratt-Omari Gudul.

Tarolis și Kuti au marcat primele patru puncte pentru U-BT, care s-a văzut apoi condusă, 6-7, după un three-point play reușit de Porter Troupe. Clujenii au reușit un „run” de 12-3 mai apoi, după care oltenii au revenit și chiar au terminat primul sfert în avantaj, 22-23.

Evoluția bună a oaspeților a continuat și în sfertul al doilea, fiind capabili să se distanțeze la 12 puncte, 30-42, în urma mai multor posesii irosite de U-BT. Momentul revenirii a început de la 32-44, de aici băieții lui Silvășan apropiindu-se din nou lao posesie, 43-46. Finalul primei reprize i-a găsit pe olteni în avantaj minim, 48-49.

Donatas Tarolis (19) și Artis Ate (15) au fost principalii marcatori pentru U-BT după 20 de minute, în partea cealaltă remarcându-se Omari Gudul (11), nu doar cu punctele ci și cu câteva execuții spectaculoase. De altfel, Tarolis a fost aproape de un double-double într-o jumătate de meci, în dreptul numelui său adăugându-se și 9 recuperări!

Forma bună arătată pe finalul sfertului secund a continuat și după reluare, când U-BT a reușit să se ducă la 59-51. Acesta a fost defapt cel mai mare avantaj avut de clujeni pe tot parcursul sfertului, pe care l-au terminat cu 68-60.

Decisivul a pornit practic de la +10 pentru „studenți”, Tarolis reușind un slam dunk. Diculescu a replicat rapid cu o triplă, pentru ca mai apoi Patrick Richard să transforme două aruncări libere (74-63). Craiova a revenit la două posesii printr-un „run” de 7-0 și mai apoi a trecut la conducere după o triplă bună din partea lui Pratt.

Cu un minut jumătate înainte de final, Craiova conducea cu 85-82, avans pe care nu l-a cedat până la final, terminându-se 94-88 pentru băieții pregătiți de Aco Todorov.

Este prima înfrângere stagională acasă pentru U-BT, care nu a jucat la capacitate maximă astăzi, venind după o deplasare obositoare în Israel.

Donatas Tarolis a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 27 de puncte, la care se adaugă 15 recuperări. Acesta a fost urmat de Darko Planinic (19 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții) și de Artis Ate (15 puncte, 4 recuperări).

Din tabăra Craiovei s-au remarcat Monyea Pratt (19 puncte, 8 recuperări, 8 assist-uri, 3/5 de la distanță), Omari Gudul (17 puncte, 4 recuperări) și Tyler Laser (13 puncte, 3/4 din afara semicercului).

La finalul meciului, tehnicianul echipei U-BT, Mihai Silvășan, a declarat următoarele:

Este o înfrângere acasă greu de digerat. Am făcut un meci prost pe partea de apărare. Am permis 94 de puncte și, totodată, 14 coșuri de trei puncte. Ei au aruncat extraordinar, dar multe dintre coșuri au venit pe niște greșeli ale noastre. Doar în sfertul patru au marcat șapte coșuri de trei puncte, ceea ce, evident, a făcut diferența. Nu este o tragedie, am avut șansa noastră să câștigăm meciul. Din păcate, am pierdut mingea într-un moment important. Mergem mai departe, în viața unei echipe există și astfel de momente. Caracterele puternice se văd la înfrângeri. Am încredere că băieții pot strânge rândurile, nu am pierdut nimic, chiar dacă, pentru moment, nu mai suntem pe locul I. Din ce știu, Oradea a câștigat cu Timișoara și stă mai bine la coșaveraj. Urmează un meci pe care trebuie să îl câștigăm, nu ne gândim absolut deloc la diferența de scor care va fi la Sibiu. Noi tot timpul vrem victoria și urmărim acum să ne refacem puțin moralul. Sezonul este lung și premiile nu se dau acum, în ianuarie. La fiecare meci am simțit absența lui Karlo Zganec. El se află în recuperare și este o chestiune de zile până când va reveni la antrenamente.”

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *