U Cluj-Napoca – Dinamo București 1-3. Timp de un set și jumătate „studenții” au arătat ca o echipă mare

U Cluj-Napoca a cedat pe teren propriu, scor 1-3 (11-25, 25-19, 20-25, 18-25) în fața echipei Dinamo București în cadrul etapei a X-a a Diviziei A1 la volei masculin. „Câinii roșii” s-au impus destul de clar după ce au avut probleme doar în al doilea set și parțial în ultimul.

Clujul a început în formula Someșan-Șoloc-Negrean-Nagy-Savan-Constantin și Popovici libero, în vreme ce Dinamo a replicat cu Maia-Mihalcea-Pepic-Cuk-Leite-Despotovski și Mărieș libero.

Setul inaugural a fost la discreția totală a oaspeților, care au venit hotărâți să câștige în minimum de seturi pe malul Someșului. Dinamo și-a adjudecat astfel actul inaugural cu 25-11 și părea că va avea soartă ușoară cu „U”.

Gazdele au avut o tresărire de orgoliu în al doilea act, și cu Vlad Negrean în mare formă, au întors scorul pe tabelă de la 12-14 la 16-14, iar până la final și-au menținut puntualitatea pe atac și „au luat” actul al doilea cu 25-19.

Dinamo și-a revenit în setul al treilea și a arătat ca o echipă care se bate la titlu în acest an al Diviziei A1 la volei masculin. Deși a fost condusă cu 1-0, trupa din capitală a reușit nouă puncte la rând!, și a făcut ca setul să pară o simplă formalitate de la bun început. Până la urmă, „câinii roșii” au luat piciorul de pe accelerație și au câștigat cu 25-20.

U Cluj s-a ridicat la nivelul adversarului în ultimul set, conducând în patru rânduri, însă din nou ca în precedentele două pierdute, diferența de valoare s-a simțit mai ales la mingile importante, unde Dinamo a fost mai precisă pe atac, factor plusat de un blocaj la fel de bun. Bucureștenii au câștigat setul cu 25-18 și meciul cu scorul de 3-1.

Vlad Negrean a fost cel mai bun clujean, cu 19 puncte, urmat de Natan Savan (8), Ștefan Someșan (7) Marius Șoloc (5), Csaba Nagy (5) și Filip Constantin (2). De partea cealaltă cel mai eficient a fost Milan Pepic, tot cu 19 puncte, urmat de Răzvan Mihalcea (14), Bozidar Cuk (14), Jose Gomez Maia (11), Maicon Costa Leite (10), Redjo Koci (2) și Filip Despotovski (1).

Pentru clujeni urmează un nou meci pe teren propriu, cu Gloria Buzău, în vreme ce Dinamo va primi vizita Unirii Dej week-end-ul viitor.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *