Producătorul de drone EVA, cu acționari Tesla și BMW Rolls Royce, va fi noul sponsor oficial al campioanei CFR Cluj! 27 de milioane de euro în 3 ani

CFR Cluj dă lovitura în plan financiar anul acesta, odată cu noul contract de sponsorizare pe care îl va semna la finalul acestei luni cu o companie internațională care produce drone, având ca acționari companii prestigioase ca Tesla și BMW Rolls Royce.

Este vorba de compania EVA (Electric Visionary Aircrafts), condusă de CEO-ul Olivier Le Lann, fost director în cadrul Tesla. Acesta este așteptat la Cluj-Napoca pentru a semna noul contract de sponsorizare al CFR Cluj, scrie prosport.ro.

Una dintre clauzele noului contract de sponsorizare presupune ca stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia să poartele numele EVA în viitorul apropiat. Firma are în plan schimbarea aspectului stadionului clujean, urmând să fie îmbrăcat în panouri solare dintr-o tehnologie revoluționară, care ar asigura necesarul de curent electric.

Contractul va fi parafat pe 3 ani, iar în primul an EVA va investi 7 milioane de euro la CFR Cluj, urmând ca în al doilea an suma să crească la 9 milioane de euro, iar în al treilea an să ajungă la 11 milioane de euro. Condiția companiei EVA pentru CFR este ca echipa pregătită de Dan Petrescu să se califice în grupele unei competiții europene în perioada 2021-2022.

Scopul investiției pe care EVA o face la CFR Cluj este pentru a cuceri piața est-europeană, iar semnarea contractului de sponsorizare are un efect și din punct de vedere social. După înțelegerea cu clubul din România, EVA a luat decizia de a deschide și o fabrică de drone în Cluj Napoca, unde să construiască o linie din dronele pe care le promovează și cu care dorește să ofere servicii inclusiv în România. Astfel, EVA urmează să ofere și locuri de muncă, pe plan local.

„Nu este vorba direct de Tesla, dar prin EVA va investi la Cluj, în România. Stațiile noastre de drone ar fi putut salva vieți în România, la cutremurul din 1977, când era nevoie de localizare imediată, în cazul inundațiilor, când oamenii au nevoie urgentă de medicamente sau sânge, când sunt blocați în locuri greu accesibile.

CFR Cluj este un brand important, cu o strategie de succes, o echipă care nu poate fi ignorată de forțele din Europa. Se potrivește perfect pe strategia companiei noastre, ne va ajuta să căpătăm încrederea societății, să fim mai transparenți și mai siguri”, a declarat Olivier Le Lann, director general al EVA, potrivit gsp.ro.

Compania EVA are o cifra de afaceri de miliarde de euro se ocupă cu construcția și oferirea de servicii cu ajutorul unor drone, folosite pentru curierat, transportarea de organe în scopuri medicale și intervenții în caz de calamități. Aceste aparate ale viitorului operează deja, inclusiv în Statele Unite, acolo unde EVA colaborează cu Guvernul American pe partea de transport de organe între spitale. Aceste drone ating viteze de 270 de km/h și au autonomie de zbor de o oră și jumătate. Ele sunt de dimensiuni mari și sunt autonome și nu au nevoie de pilot.

Compania colaborează cu Guvernul American pe partea de transport de organe între spitale. Dronele de dimensiuni ating viteze de 270 de km/h și au o autonomie de zbor de o oră și jumătate.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

One thought on “Producătorul de drone EVA, cu acționari Tesla și BMW Rolls Royce, va fi noul sponsor oficial al campioanei CFR Cluj! 27 de milioane de euro în 3 ani

  1. Calin ianuarie 16, 2020 at 1:23 am

    Alooooo, e o manipulare ca la carte. Ati avut curiozitatea sa aflati despre EVA asta ceva? Daca ma rugati frumos va spun. Asta pentru ca imi sunteti dragi 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *