Eșec categoric, în ciuda scorului, la Oradea pentru U-BT! Soarta calificării în sferturi rămâne deschisă cu două meciuri rămase

Înfrângere severă suferită de U-BT Cluj-Napoca la Oradea, scor 80-75, în etapa a patra a fazei grupelor din FIBA Europe Cup. În urma acestui rezultat, ambele echipe au câte două victorii și două înfrângeri.

CSM CSU Oradea: Giordan Watson-Kris Richard-Edward Petrescu-Dragan Zekovic-Arturas Valeika

U-BT Cluj-Napoca: Kerron Johnson-Patrick Richard-David Vida-Donatas Tarolis-Darko Planinic

Deși prima posesie le-a aparținut orădenilor, Patrick Richard a reușit o intercepție și i-a dat o pasă decisivă lui Donatas Tarolis, care a deschis scorul (0-2). Clujul s-a aflat în avantaj până la 9-10, când Nikola Markovic a punctat din afara semicercului (12-10). Mai mult, bihorenii au reușit alte două atacuri finalizate cu coș, pentru a se desprinde la 16-10.

Primul sfert s-a terminat cu 21-15 pentru gazde, după ce Broussard a ratat o aruncare de trei puncte în ultimele secunde. Prestația bună pe atac a „Leilor Roșii” a continuat și în debutul sfertului secund, Markovic ducându-și echipa la 25-17. Ambele combatante au punctat în continuare, Oradea fiind puțin mai prezentă sub panou, cu 14 puncte venite în spațiul vopsit, în vreme ce 18 din primele 29 de puncte au venit de la rezerve, față de 9 din 21 pentru U-BT la același capitol.

Aaron Broussard a făcut ca diferența să fie pentru prima dată mai mult de 10 puncte, 32-21, după un three point-play. Studenții au ezitat foarte mult în apărare, permițând campioanei României să aibă 66% procentaj de la distanță și să se ducă la 37-21, cu patru minute rămase din prima repriză.

Elevii lui Silvășan nu au găsit soluția în fața ofensivei orădene în prima repriză, iar gazdele au intrat cu un avantaj important la cabine, 44-30. Giordan Waston și compania au reușit să țină Clujul la doar 15 puncte marcate atât în primul, cât și în al doilea sfert!

Broussard a ieșit în evidență de pe teren după 20 de minute, perioadă în care a pus 14 puncte pe tabelă (6/7 aruncări precise). Din tabăra lui U-BT, cei mai eficienți au fost Johnson și Tarolis, ambii cu 6 puncte, Donatas având însă procentaj 100% la nivelul aruncărilor. Au ieșit în evidență două aspecte negative de partea clujenilor: 14% procentaj la aruncările din afara semicercului și doar 9 puncte venite de la rezerve, față de 30 câte aveau bihorenii!

Defensiva „Leilor Roșii”, în special cei de sub panou, Valeika și Zekovic, au dejucat foarte bine agresivitatea lui Darko Planinic în spațiul de trei secunde, croatul având patru greșeli personale în dreptul numelui său în mai puțin de 20 de minute pe parchet. Scorul s-a majorat în favoarea lui CSM Oradea, care conducea cu 51-34 la mijlocul sfertului al treilea. Patrick Richard a scăzut puțin diferența, cu două atacuri precise (51-39).

Avantajul s-a menținut în favoarea Oradiei, care a intrat cu 63-49 în ultimul sfert, după 30 de minute aproape de perfecțiune din punct de vedere defensiv.

Nikola Markovic a dus-o pe Oradea într-un avantaj de 21 de puncte, 71-50, după 6 puncte consecutive. În schimb, U-BT a reușit un „run” de 7-0, Cristian Achim fiind nevoit să ceară timp de odihnă. Aaron Broussard a oprit seria pozitivă a clujenilor și soarta învingătoarei era decisă cu puțin peste 5 minute rămase din meci.

Ultimele minute au marcat accidentarea lui Artis Ate, letonul fiind scos de pe teren cu 3 minute înainte de final, după ce a călcat greșit pe un atac al gazdelor.

Cu 1:16 rămas din meci, Tarolis a punctat din afara semicercului, aducându-și echipa la 75-68. La faza următoare însă, Markovic a marcat pentru a cincea oară de la distanță din șase încercări (78-68). Giordan Watson a dus scorul la 80-68 în urma time-out-ului cerut de Silvășan.

Richard și Planinic au transformat câte două aruncări libere pentru 80-72, americanul transformând și o aruncare de trei puncte cu două secunde înainte de sfârșitul meciului, cu care a stabilit scorul final, 80-75.

În urma acestei victorii, CSM CSU Oradea o egalează în clasament pe U-BT, ambele având recordul 2-2. A fost a treia înfrângere în ultimele patru jocuri oficiale pentru clujeni!

Aaron Broussard a fost cel mai eficient jucător de pe teren, cu 25 de puncte și 2 intercepții, urmat de Nikola Markovic (20 de puncte, 5/6 de la distanță și 4 recuperări), respectiv Giordan Watson cu 10 puncte și 11 pase decisive. Din tabăra Clujului s-au remarcat Patrick Richard (19 puncte, 11 assist-uri), Donatas Tarolis (16 puncte, 3 recuperări) și Darko Planinic (14 puncte).

Foto: fiba.basketball

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *