Mircea Cristescu a reacționat la acuzațiile antrenorului formației CSM Oradea, Cristian Achim, privind reprogramarea Final Four-ului Cupei României

Reprogramarea Final Four-ului Cupei României, programat la sfârșitul acestei săptămâni la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor Horia Demian, a dat naștere unor controverse între antrenorul grupării CSM Oradea, Cristian Achim și conducerea lui U-Banca Transilvania.

Achim a anunțat înaintea meciului de mâine din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup că s-a înțeles greu cu oficialii Federației Române de Baschet pe tema datelor în care să se dispute Final Four-ul Cupei. Acesta a susținut că inclusiv reprezentanții clubului U-BT Cluj s-au opos reprogramării acestei faze a competiției.

Vicepreședintele clubului U-Banca Transilvania, Mircea Cristescu, a venit cu o poziție publică pe site-ul oficial privind această situație.

„Nu știu cui folosesc aceste speculații, mai ales că nu sunt adevărate. În primul rând, dl. Achim ne-a contactat în decembrie, înainte de a se cunoaște faza a doua a grupelor din FIBA Europe Cup, cu propunerea de a ne adresa Federației Române de Baschet pentru amânarea Final Four-ului. Noi am fost de acord cu această inițiativă.

Directorul nostru sportiv, Branko Ćuić, a vorbit cu președintele FRB despre această situație. Răspunsul domnului Horia Păun a fost că se va găsi o soluție în cazul în care ne calificăm. La momentul respectiv, se știa doar calendarul competițional, calificarea ambelor echipe fiind incertă, atât în cazul competiției europene, cât și la turneul final al Cupei României. Niciuna din echipe nu știa dacă la data respectivă, 5 februarie, dispută meciul acasă sau în deplasare.

Ulterior, în Consiliul Director al FRB a fost acceptată în unanimitate decizia de a amâna cu o zi începerea Final Four-ului. Nu a existat absolut nicio obiecție din partea membrilor, fiind vorba despre o situație sportivă care până la urmă aduce cinste baschetului românesc”, a susținut Cristescu.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *