România și Rusia, la egalitate după prima zi de Fed Cup la Cluj. Ana Bogdan a adus primul punct „tricolorelor”

Echipa de Fed Cup a României și reprezentativa Rusiei au încheiat la egalitate prima zi a competiției desfășurată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scor 1-1. Gabriela Ruse a fost învinsă în primul meci, dar Ana Bogdan a adus primul punct României, iar sâmbătă, 8 februarie, vor avea loc următoarele trei jocuri.

Primul meci al play-off-ului Grupei Mondiale Fed Cup by BNP Paribas din Sala Polivalentă Cluj-Napoca a fost deschis de tânăra jucătoare Gabriela Ruse (166 WTA), debutantă în această competiție, care a fost învinsă, în două seturi, de prima rachetă a Rusiei, Ekaterina Alexandrova (28 WTA), scor 1-6 / 4-6.

Susținută de un public frenetic îmbrăcat în tricouri galbene și de o galerie a României gălăgioasă formată din angajați ai Primăriei Cluj-Napoca, care l-a avut pe post de toboșar pe primarul Emil Boc, Gabriela Ruse a reușit să îi ia rusoaicei un game în primul set, însă Alexandrova s-a impus în 29 de minute.

Foto © Silvia Rusu

Ruse a avut o evoluție mai bună în setul al doilea, reușind să obțină patru ghemuri, însă diferența de valoare și-a spus cuvântul și rusoaica a adus primul punct oaspeților. Meciul a avut o durată de o oră și cinci minute.

Foto © Silvia Rusu
Foto © Silvia Rusu
Foto © Silvia Rusu

Meciul al doilea a început după o pauză de 15 minute și l-a pus față în față pe Ana Bogdan (90 WTA) și Veronika Kidermetova (38).

Românca a intrat mult mai bine în joc și a fost mai determinată, reușind să se impună în primul set cu 6-3, în 36 de minute de joc.

Setul al doilea a fost mult mai disputat, iar rusoaica clasată pe 38 în ierarhia mondială a preluat conducerea. Determinarea Anei Bogdan și dăruirea ei au ajutat-o să revină în meci de la scorul de 2-4 și să restabilească egalitatea la 4-4.

Cele două jucătoare au mers cap la cap și s-a merg la egalitate, 5-5, apoi 6-6, iar setul al doilea a intrat în tie-break. Kidermetova s-a impus cu 7-6(5) în tie-break și a restabilit egalitatea la seturi.

Naționala de Fed Cup a României la Cluj – Foto © Silvia Rusu

Ana Bogdan a reușit un set decisiv perfect și și-a adjudecat primele trei ghemuri consecutiv, Kidermetova a luat și ea un ghem, iar românca a jucat foarte bine și nu a mai pierdut niciun ghem până la final, impunându-se cu 6-1 și aducând primul punct României, iar scorul după prima zi de Fed Cup la Cluj-Napoca este egal.

Meciul Anei Bogdan cu Kudermetova a durat două ore și 15 minute, primul set 36 de minute, al doilea o oră și opt minute, iar decisivul 31 de minute.

La finalul meciului, Ana Bogdan a fost luată cu asalt de fani pentru autografe și poze.

Foto © Silvia Rusu

Programul meciurilor din ziua a doua:

Partidele vor începe de la ora 14:00.

Ana Bogdan vs. Ekaterina Alexandrova

Gabriela Ruse vs. Veronika Kudermetova

Irina Bara/Raluca Olaru vs. Anna Blinkova/Anna Kalinskaia

*meciurile din ziua a doua ar putea suferi modificări

Câștigătoarea din această partidă se califică la turneul final al Fed Cup de la Budapesta.

Written by 

Cu o experiență de 7 ani de presă, am început activitatea în industria mass-media în luna iulie 2012 la publicația online eClujeanul.ro, perioadă în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune, iar acum activez ca reporter sportiv pe noul proiect dedicat, unde alături de colegii mei suntem preocupați în permanență de a culisele sportului clujean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *