CSM Oradea – U-BT Cluj, finala Cupei României la baschet masculin! Clujenii au trecut de Timișoara cu 88-71!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a trecut fără probleme de formația SCM Timișoara, duminică, 9 februarie, scor 88-71 (32-21 / 15-10 / 21-25 / 20-15), în cadrul semifinalelor din Final Four-ului Cupei României, urmând să dispute luni finala cu trofeul pe masă împotriva campioanei CSM Oradea.

Alb-negrii s-au instalat la conducere pe tabelă încă din debutul partidei și s-a impus sub panoul advers, ducând posesia și controlând autoritar confruntarea din Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Timișorenii pregătiți de Dragan Petricevic au avut un moment bun de joc în sfertul al treilea, când „U” BT Cluj a lăsat pedala de accelerație și le-au permis alb-violeților să se apropie la cinci puncte pe tabelă.

Foto (c) Krisztian Bucsi

Patrick Richard et Co. au risipit emoțiile în sfertul patru, când s-au desprins din nou la peste zece puncte și și-au asigurat victoria.

Baschetbalistul clujean Nandor Kuti a fost desemnat omul sdmifinalei U-Banca Transilvania – SCM Timișoara.

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj-Napoca a fost Nandor Kuti, cu 15 puncte, urmat de Karlo Zganec (13 pct), Darko Planinic (12 pct), Patrick Richard (11 pct), Donatas Tarolis (10), Kerron Johnson (9), Rareș Uță (8), Darryl Peak (6) și Andrei Calnicenco (4).

De la Timișoara, cel mai bun marcator a fost Abu Their, cu 19 puncte, urmat de Komatina, cu 16 puncte, Franklin jr. (10 pct), L. Lazăr (8), Pesakovic (7), Dragoste (5), Coconea (3), Mirkovic (2) si Gorgemans (1).

În prima semifinală, CSM Oradea a trecut cu scorul de 76-72 de Dinamo București.

Finala Cupei României va avea loc luni, 10 februarie, de la ora 19:00.

Foto (c) Krisztian Bucsi

Written by 

Cu o experiență de 7 ani de presă, am început activitatea în industria mass-media în luna iulie 2012 la publicația online eClujeanul.ro, perioadă în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune, iar acum activez ca reporter sportiv pe noul proiect dedicat, unde alături de colegii mei suntem preocupați în permanență de a culisele sportului clujean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *