Două zile de tenis spectacol la Cluj. România a pierdut cu Rusia în Fed Cup, dar a câștigat o nouă generație de tenismene – FOTO

Echipa de Fed Cup a României a pierdut confruntarea cu reprezentativa Rusiei din play-off-ul Grupei Mondiale, scor 2-3, ratând astfel șansa de a se califica în turneul final al competiției de la Budapesta, programat în 14-19 aprilie 2020.

Rezultatul după prima zi a confruntării cu Rusia a fost egal, 1-1, după ce Gabriela Ruse a cedat în primul meci, în două seturi, scor 1-6 / 4-6, împotriva primei rachete a Rusiei, Ekaterina Alexandrova, dar liderul echipei României, Ana Bogdan, a restabilit egalitatea după ce a învins-o, în trei seturi, pe Veronika Kudermetova, scor 6-3, 6-7, 6-1.

Ziua a doua, sâmbătă, 8 februarie, a debutat cu meciul trei al primelor rachete, Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova, câștigat de rusoaică în trei seturi, 5-7 / 6-3 / 5-7.

Pentru meciul doi, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a trimis-o în teren pe debutanta în Fed Cup, Jaqueline Cristian (21 ani, 197 WTA, 168 la dublu), care a obținut o victorie fenomenală în fața titratei jucătoare a Rusiei, Veronika Kudermetova (38 WTA), în două seturi, 7-5 / 6-3 și a trimis meciul în decisivul de la dublu.

Pentru meciul de dublu, staff-ul echipei de Fed Cup a României a luat o decizie, surprinzătoare pentru mulți, de a trimite în teren perechea formată din Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, cele două jucând împreună încă din perioada junioratului, iar împreună au câștigat în urmă cu o săptămână turneul ITF 60K din Franța și au disputat finala de anul trecut a turneului BRD Bucharest Open 2019. Astfel, jucătoarele Raluca Olaru și Irina Bara, care ar fi trebuit să intre la dublu conform tragerii la sorți, au rămas pe bancă.

Cele două tinere jucătoare au cedat, în două seturi, în fața perechii Rusiei, Anna Blinkova/Anna Kalinskaya, scor 3-6 / 2-6.

Astfel, în urma acestei înfrângeri, România va lupta pentru rămânerea în prima Grupă Mondială, având nevoie de o victorie pentru a păstra șanse la calificarea la turneul final Fed Cup din 2021.

Naționala de Fed Cup a României ar putea da peste Brazilia, Japonia, Canada, Kazahstan, Marea Britanie, Letonia, Ucraina, Italia, Serbia, Polonia, Mexic şi Argentina pentru a rămâne în Grupa Mondială.

Astfel, chiar și fără cele mai bine cotate jucătoare, România a pierdut onorabil cu reprezentavia Rusiei, dar a reușit să câștige ceva mult mai valoros după această confruntare: o nouă generație de jucătoare cu potențial pentru viitorul tenismului feminin românesc.

Mai jos aveți o galerie foto din ziua 2 de Fed Cup la Cluj © Silvia RUSU:

Written by 

Cu o experiență de 7 ani de presă, am început activitatea în industria mass-media în luna iulie 2012 la publicația online eClujeanul.ro, perioadă în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune, iar acum activez ca reporter sportiv pe noul proiect dedicat, unde alături de colegii mei suntem preocupați în permanență de a culisele sportului clujean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *