Victorie importantă pentru handbalistele lui „U” Cluj împotriva unei contracandidate la retrogradare: 27-22 cu Slobozia

Echipa de handbal feminin a Universității Cluj a reușit să obțină o victorie importantă care îi dă speranțe pentru salvarea de la retrogradare și menținerea pe prima scenă a handbalului feminin românesc, scor 27-22 (12-7), împotriva contracandidatei AHCM Slobozia. Partida a contat pentru etapa a 16-a din Liga Florilor.

Măcinate de accidentări și cu un lot format din tinere, studentele pregătite de Alin Bondar au avut o evoluție curajoasă și determinată, preluând conducerea pe tabelă încă din primul minut. Clujencele nu au cedat avantajul până la pauză, intrând la vestiare cu un avantaj de cinci puncte (12-7).

Diferența s-a menținut și în partea a doua pentru gazde, iar Slobozia pregătită de Gheorghe Covaciu nu a avut forța necesară pentru a întoarce rezultatul.

Cea mai bună marcatoare pentru „U” Cluj a fost Rebeca Necula, cu 10 reușite, 12 aruncări, urmată de Patricia Moraru, cu 6 goluri și 11 aruncări, Florina Chintoan (5 goluri), Alexandra Dindiligan (4), Larissa Araujo (1) și Cristina Boian (1).

„A fost exact cum ne aşteptam. Din păcate, fiind o echipă tânără am fost puţin mai „diesel” pentru că emoţiile sunt inerente, dar meciurile de genul acesta ne fac foarte mult bine şi suntem fericiţi că ceea ce antrenăm, de o lună de zile pentru acest joc, a ieşit.

Victoria putea să fie mult mai clară. Am condus tot meciul, mai puţin la prima fază în care ele au avut 1-0. Noi mergem să ne antrenăm cu Vâlcea, vă daţi seama. O să facem un joc cât putem noi de bun. Pentru noi, e important să abordăm meciurile ţintă şi să le câştigăm” – a declarat Alin Bondar, antrenor CS U Cluj la finalul jocului.

„A fost o victorie frumoasă. Ne-am pregătit din timp pentru ea, am făcut vizionări şi am încercat să păstrăm un spirit de echipă unit, care, cred eu, ne-a adus victoria. Suntem încrezătoare că vom face un joc frumos la Vâlcea. Nu vom ceda, vom juca ce ştim noi mai bine şi ne vom strădui să realizăm ceva frumos împreună”Patricia Moraru, jucătoare CS U Cluj.

„Ne-a bătut o echipă mult mai determinată, cu nişte copile pe care le felicit pentru dăruirea de care au dat dovadă pe teren. Ne-au bătut la toate capitole şi tehnic, tactic şi forţă şi tot. Felicitări pentru echipa gazdă. Noi am avut o zi destul de ştearsă, cred că emoţiile le-au depăşit pe fetele mele. Au intrat cu trac şi s-a văzut până la final că nu am putut să ne mai revenim. Meciurile noastre sunt cu Clujul, cu Rapidul, noi suntem în partea inferioară a clasamentului, dar nu ştim ce sa va întâmpla. După prestaţia de astăzi, slabe speranţe să putem rămâne în prima ligă” – Gheorghe Covaciu, Antrenor AHCM Slobozia.

„U” Cluj va evolua etapa viitoare în deplasare, pe terenul puternicei formații SCM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, 22 februarie.

Written by 

Cu o experiență de 7 ani de presă, am început activitatea în industria mass-media în luna iulie 2012 la publicația online eClujeanul.ro, perioadă în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune, iar acum activez ca reporter sportiv pe noul proiect dedicat, unde alături de colegii mei suntem preocupați în permanență de a culisele sportului clujean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *