Dan Petrescu, înainte de meciul CFR-ului din Bănie: „Craiova e favorită, sunt pe val. Noi plătim prețul cupelor europene. Am vrut primăvară europeană, trebuie să suferim”

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat sâmbătă, 22 februarie, într-o conferință de presă la stadionul din Gruia, că o vede favorită pe Craiova în meciul de duminică.

CFR va odihni câțiva jucători în partida de mâine din Bănie pentru meciul cu Sevilla.

„Normal că nu e un rezultat prost cel cu Sevilla, noi ne doream să câștigăm, dar nu mai avem timp să ne gândim la Sevilla pentru că avem un meci greu cu Craiova. E clar că plătim prețul cupelor europene, am vrut primăvară europeană, trebuie sa suferim. E clar ca Craiova e favorita în acest meci, noi vom odihni câțiva jucători. Craiova e pe val și sunt marii favoriți în acest meci„, a declarat „Bursucul”.

Petrescu nu se lasă intimidat de faptul că stadionul va fi arhiplin, iar suporterii olteni vor face presiune.

„Și la Sevilla s-au vândut toate meciurile, acestea sunt două meciuri în care vrei să joci fotbal, cred că orice jucător își dorește să joace cu stadionul plin, așa i-am simțit și pe ei”, a precizat antrenorul.

„Nu aș vrea să vorbesc despre arbitru (n.r. Marcel Bârsan) pentru că nu vreau să se interpreteze și să fiu acuzat că pun presiune pe arbitraj, doar atât îmi doresc ca după meci să nu vorbim de arbitraj”, a susținut Petrescu.

Petrescu consideră că CSU Craiova are tot ce trebuie pentru a câștiga campionatul și o vede favorită certă la titlu în acest sezon.

„Tot timpul a fost un meci încins cu Craiova, la fel va fi și acum. Sunt pe val, au jucători foarte buni, au bani, lot excelent, stau bine din toate punctele de vedere, au suporteri, au arbitraje foarte bune. Craiova are tot ce trebuie ca să câștige campionatul”, a mai spus acesta.

Petrescu resimte oboseala meciurilor europene

„Avem 15 meciuri în cupele europene, pentru mine e un record să am atâtea meciuri în Europa, și ca jucător și ca antrenor. Cu Sevilla va fi al 16-lea meci european într-un sezon. E clar că sunt foarte multe meciuri. Sevilla e favorită pentru că joacă acasă, nu au nicio accidentare, toată echipa lor va fi pe bancă. Va fi un meci în care voi vedea și alți jucători dacă vor face față la acest meci”, a mai susținut antrenorul campioanei.

Dan Petrescu speră să se introducă și tehnologia VAR în fotbalul românesc.

„Simt că nu e bine fără VAR în play-off”, a susținut acesta.

„Nu sunt convins ca toți și-au revenit mental. Am suferit din toate punctele vedere, asta e Europa, de asta mi-am dorit mereu un lot puternic pentru a face față”, a comentat Dan Petrescu.

Dan Petrescu: Ar trebui să avem un campionat adevărat, cu 34 de meciuri și 18 echipe, fără play-off

„Eu aș face 18 echipe, 34 de etape. Ce e cu play-off-ul acesta, de ce să îmi taie punctele. Fără U21, un campionat normal, cu 18 echipe ar fi fantastic. Să jucam un campionat adevărat, fără jumătăți de puncte și în care să fie mai multe echipe, Timișoara, Petrolul, Aradul, nu știu de ce a trebuit să complicam lucrurile cu play-off si play-out. Dar noi ne adaptăm în continuare la niște reguli pe care nu le înțeleg”, a fost comentariul antrenorului cu privire la ideea FRF de a schimba structura campionatului și trecerea la 16 echipe.

Despre Ianis Hagi

„Am stat în vestiar până la 1 noaptea să văd meciul lui Rangers și cred că mi-au dat și lacrimile un pic. M-am bucurat foarte mult pentru Ianis. Chiar l-am sunat pe Gică și i-am spus că Ianis a făcut alegerea corectă. Sper că vor ajunge cât mai mulți jucători români în Scoția sau Anglia. Îmi doresc foarte mult ca el să reușsească să ajungă acolo și sper să îl urmeze cândva pe Gerrard la Liverpool, dar sper și să rămână echilibrat pentru că viața de fotbalist e grea. Acum trebuie să fie mult mai atent la fiecare meci și să aibă grijă să nu mai facă greșeli”, a mai precizat tehnicianul CFR-ului.

Dan Petrescu a declarat că îi ține pumnii Simonei Halep astăzi în finala turneului de la Dubai, de la ora 17:00, și regretă că nu poate fi acolo, dar speră să fac un meci bun și să câștige.

CFR Cluj și CSU Craiova se vor duela duminică, 23 februarie, de la ora 20:00, în fața unui stadion care se anunță arhiplin pe Ion Oblemenco, toate bilete pentru această partidă epuizându-se. Meciul contează pentru etapa a 26-a, ultima înaintea play-off-ului.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *