Prestații bune pentru străinii lui U-BT în calificările Eurobasket 2021. Rareș Uță a evoluat doar câteva minute cu Spania

Trei baschetbaliști de la U-BT Cluj-Napoca au fost implicați în ultima săptămână în jocurile echipelor naționale din prima fereastră de calificare la Eurobasket 2021. Rareș Uță a evoluat pentru România împotriva Spaniei, în timp ce Darko Planinic (Croația) și Artis Ate (Letonia) au prins minute în ambele jocuri pentru naționalele lor.

Rareș Uță a evoluat aproape 5 minute în duelul cu Spania de la Cluj-Napoca, pierdut de „vulturi” cu 71-84. În timpul petrecut pe parchet, Uță a ratat două aruncări libere și a terminat cu -3 la eficiență. Pentru partida din Israel, pivotul lui U-BT nu a prins lotul de 12.

Spre deosebire de Uță, pivotul titular al clujenilor Darko Planinic a avut ocazia să joace mai mult pentru naționala Croației. Planinic a prins 11 minute împotriva Suediei, timp în care a reușit 11 puncte (4/6 la nivelul aruncărilor), 2 recuperări și 2 capace. În disputa de luni seara contra Țărilor de Jos, Darko Planinic a jucat 20 de minute și a contabilizat 12 puncte (5/10 la nivelul aruncărilor) și 6 recuperări, fiind al treilea marcator al Croației.

În fine, al treilea om de națională din lotul lui U-BT, letonul Artis Ate, a avut ocazia să joace în ambele meciuri ale naționalei baltice. În jocul inaugural contra Bosniei, Ate s-a aflat pe parchet aproape 24 de minute, timp în care a strâns 8 puncte (3/9 la nivelul aruncărilor, 2/5 de la distanță), o recuperare și o pasă decisivă, fiind al treilea marcator al echipei. Luni seara, jucătorul lui U-BT a jucat puțin peste 25 de minute împotriva Bulgariei, fără să înscrie vreun coș, dar a contribuit cu 5 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

Clujenii se pregătesc pentru reluarea campionatului, unde vor întâlni sâmbătă în BTarena, începând cu ora 19 formația CSA Steaua București, în etapa a 4-a din faza a doua a campionatului.

Foto: fiba.basketball

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *