Antrenament cu public pentru U BT Cluj-Napoca în fața Stelei înaintea meciului de miercuri din „sferturile” FIBA Europe Cup

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania s-au impus fără emoții în partida cu Steaua București de sâmbătă seara, 29 februarie, în BT Arena, scor 96-69 (19-24 / 30-8 / 26-21 / 21-16), într-o partidă care a contat pentru etapa a patra din faza secundă a Grupei Roșii.

Steaua a avut un început bun de joc la Cluj, preluând conducerea pe tabelă și s-a distanțat la 2-9 și 8-17 grație reușitele lui Jovanovic și Spasojevic. Clujenii nu s-au regăsit, iar oaspeții au continuat să conducă ostilitățile în BT Arena, iar diferență pe tabelă a crescut la zece puncte (11-21). Primul sfert s-a încheiat cu roș-albaștrii în avantaj, scor 19-24.

Foto (c) Krisztian Bucsi

U-BT Cluj a revenit în joc în sfertul al doilea și a restabilit egalitatea la 26-26, iar Patrick Richard si-a dus echipa în avantaj cu un coș de trei puncte, 29-26.

Foto (c) Krisztian Bucsi

Alb-negrii au defilat pe teren cu jucătorii de bază și au făcut spectacol sub panoul advers în actul al doilea, iar Planinic – Tarolis – Peak – Johnson – Kuti au dus-o pe „U” la o diferență de zece puncte (41-31).

Foto (c) Krisztian Bucsi

Diferența pe tabelă a crescut considerabil pentru U-BT Cluj în fața Stelei, iar cele două formații au intrat la vestiare cu 49-32.

Foto (c) Krisztian Bucsi

După pauză, U-BT Cluj-Napoca a făcut spectacol și s-a distanțat la 20 de puncte și emoțiile pentru victorie s-au risipit, trupa lui Silvășan și Vujosevic au controlat autoritar meciul. Scorul a devenit 65-44.

Sfertul trei s-a încheiat cu scorul de 75-53, iar clujenii au avut parte de un antrenament cu public perfect înaintea partidei din prima manșă a „sferturilor” din FIBA Europe Cup cu germanii de la Medi Bayreuth, partidă programată miercuri, 4 martie, de la ora 19:00, în BT Arena.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 96-69 pentru U-Banca Transilvania Cluj, în sfertul patru intrând „garda tânără” formată din Kuti – Grasu – Uță – Rotaru – Vida, reusind să mențină diferența de 30 de puncte pe tabelă în fața unei echipe a Stelei care a strălucit doar în primul sfert, după care gazdele au preluat frâiele partidei.

Foto (c) Krisztian Bucsi

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *