U-BT Cluj-Napoca – medi Bayreuth, miercuri ora 19. Începe lupta pentru semifinalele FIBA Europe Cup

U-BT Cluj-Napoca și medi Bayreuth se întâlnesc în partida tur din sferturile FIBA Europe Cup. Clujenii vin cu moral bun după victoria concludentă împotriva Stelei (96-69) de sâmbătă și țintesc calificarea în semifinalele competiției europene.

Cele două echipe se află în situații diferite pe plan național. Dacă U-BT este liderul Ligii Naționale, Bayreuth se clasează abia pe locul 11, în afara zonei de play-off, cu 9 victorii și 11 înfrângeri. În ultima etapă din Beko BBL, nemții au cedat împotriva lui ratiopharm Ulm, cu 69-85.

Adversarii clujenilor sunt o prezență constantă în prima ligă germană începând cu anul 2010. Cea mai bună clasare datează din sezonul 2016-2017, locul 4, când au fost eliminați în play-off de Oldenburg, dar au prins chiar și așa un loc în Basketball Champions League. Sezonul următor avea să reprezinte prima participare europeană pentru medi Bayreuth, care pierdea în sferturi cu Riesen Ludwingsburg, adversara lui U-BT din tururile preliminare BCL.

Cel mai eficient jucător din tabăra nemților este americanul Reid Travis, debutant la seniori în acest sezon. Travis a absolvit Universitatea din Kentucky, pentru care a jucat în NCAA pe parcursul sezonului 2018-2019, strângând medii de 11.2 puncte și 7.1 recuperări. Anterior, a evoluat pentru Stanford University timp de 4 ani. Pivotul celor de la medi Bayreuth nu a fost selectat în draft-ul NBA din 2019, dar a evoluat în 5 meciuri pentru Atlanta Hawks în Summer League (4.2 puncte, 4 recuperări). În Europe Cup, jucătorul din Statele Unite are 14.8 puncte și 5.8 recuperări.

Forța de sub panou a nemților este adusă și de Andreas Seiferth, revenit în 2017 de la Bayern Munchen, după ce a evoluat în trecut și pentru Alba Berlin. Pivotul german se află la al 11-lea sezon la nivel profesionist, adunând în acest sezon de Europe Cup medii de 11.6 puncte și 3.8 recuperări în 20 de minute de joc. Un alt jucător din rotația „oamenilor mari” este și o fostă cunoștință a studenților, Evan Bruinsma, americanul fiind adversar al Clujului în sezonul 2017-2018, când evolua pentru Donar Groningen.

Principalul pasator al nemților este James Robinson III, americanul reușind 5.4 assist-uri în medie în cele 12 jocuri disputate până acum în această competiție. Absolvent al Universității din Pittsburgh, Robinson III se află la a treia echipă în Europa, după ce a trecut anterior pe la KK Igokea (Macedonia) și Bnei Herzelia (Israel).

Medi Bayreuth va fi lipsită de cel mai utilizat jucător din campania de FIBA Europe Cup în disputa cu U-BT Cluj-Napoca, este vorba de americanul James Woodard. Extrema din Oklahoma are medii de 13.2 puncte, 2.9 recuperări, 2.8 pase decisive și 1.1 intercepții în peste 24 de minute petrecute pe parchet. Woodard a absentat la ultimele două jocuri din campionat și conform spuselor antrenorului trupei din Germania, acesta nu va fi apt de joc miercuri.

În ceea ce privește statisticile, cele două formații se află în mare parte la același nivel, cu un plus pentru U-BT la aruncările de două puncte (58.7%-57.3%), puncte în urma intercepțiilor (17.2-15.8) și puncte reușite sub panou (42.1-38.5). În schimb, Bayreuth conduce la aruncările din afara semicercului (41.7%-33.7%), la puncte pe contraatac (15-12.4) și la puncte venite de pe bancă (43.4-24.8).

Ambele echipe au trei înfrângeri în acest sezon european, cu mențiunea că două dintre eșecurile nemților au venit de la aceeași echipă, Ventspils, în prima fază a grupelor.

Pentru clujeni este cel mai important meci din ultimele sezoane, având șansa să avanseze în semifinalele FIBA Europe Cup. Jocul dintre U-BT Cluj-Napoca și medi Bayreuth va debuta la ora 19, în BTarena, urmând să fie transmis în direct pe canalul de YouTube al FIBA.

Foto: fiba.basketball

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.