Atleta Ioana Manoliu, campioana de la Medicină

Visul Ioanei Manoliu, campioană națională de juniori la săritura în lungime, este să ajungă la Jocurile Olimpice din 2024 și să îi ajute pe  cei bolnavi! Fata e studentă la medicină.

Ioana Manoliu a mers la  atletism la 7 ani și nu pentru că era atrasă de acest sport ci pentru că doua dintre prietenele ei îl practicau. A muncit mult până să se bucure de prima medalie de aur care a venit la vârsta de 16 ani. Acum are 19 ani și 3 luni și are o dorință pe care vrea să și-o împlinească.

Îmi doresc să ajung la JO în 2024.Acum trebuie să trag cât de tare pot să reușesc să sar baremul. La lungime am 4.16 sărit cel mai bine , mă bucur că am reușit să particip la doua concursuri internaționale, europene” – Ioana Manoliu, campioană națională de juniori la săritura în lungime.

Atleta are și un nume predestinat succesului în acest sport și spune că îl poartă cu mândrie!

Mulți mi-au zis că numele acesta este predestinat și de-aia simt și o chemare pentru sportul ăsta, mă gândesc bai poate trebuie să fac ceva dacă tot mă cheamă Manoliu” – a mai susținut atleta.

Atletismul se împacă bine cu medicina

Și pentru că vrea să își asigure viitorul, Ioana s-a apucat de medicină, unde este  studentă în primul an.

Simt nevoia să fac ceva și pentru alți oameni, nu doar pentru mine, e ceva interesant la medicină, să afli chestii noi despre corpul tău”, a mai declarat campioana națională de juniori la săritura în lungime.

Dacă ar fi să aleagă între cele două pasiuni, tinerei i-ar fi  greu!

„E o grea decizie, într-un fel medicina e ceva de viitor, care știu că o să-mi asigure viitorul, pe când sportul e jumi juma. Poți să ai noroc să faci ceva sau nu. Sinceră să fiu eu încerc să le fac pe amândouă până nu mai pot și in cel mai rău caz o să merg pe medicină în continuare” – Ioana Manoliu, campioană națională de juniori la săritura în lungime.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *