Victorie la limită pentru „U” BT Cluj-Napoca în prima manșă a „sferturilor” din FIBA Europe Cup cu Medi Bayreuth, iar calificarea în semifinale se decide în Germania

Echipa de baschet masculin a reușit să se impună, la limită, în prima manșă a sferturilor din FIBA Europe Cup, pe teren propriu, împotriva formației germane Medi Bayreuth, scor 83-82 (25-25 / 23-14 / 17-19 / 18-24), iar calificarea în semifinale se va disputa în returul din Germania de săptămâna viitoare.

Gazdele au inceput tare partida, iar LJ Peak a dus-o pe „U” la conducere cu primele puncte puse în joc, germanii au egalat și au trecut la conducere grație reușitelor lui Meisner.

L.J Peak a avut un început fulminant de meci, reușind două treițe, care l-au propulsat în topul marcatorilor după cinci minute de joc, cu 10 puncte (12-10). Bayreuth a reușit un coș de trei puncte, dar replica a venit de la Patrick Richard cu o reușită similară și tot el și-a dus echipa la două posesii (17-13). Peak a mai înscris două puncte și „U” s-a dus la 19-13.

Fanii din Peluza Șepcile Roșii l-au omagiat pe regretatul Radu Țenter printr-un mesaj emoționat: „Doamne, fă cumva, ia-ne ce vrei tu, dar dă-ni-l înapoi pe Radu.

Foto: Vasile Manu
Foto: Krisztian Bucsi

Germanii au ieșit la joc și s-au apropiat la un punct pe tabelă (19-18), iar finalul primului sfert a fost unul foarte strâns și jucat sub semnul echilibrului, încheiat 25-25.

Foto: Krisztian Bucsi

„U” a început bine de sfertul secund și a preluat din nou conducerea, 29-25, respectiv 31-27, iar Planinic si-a dus echipa la șase puncte diferență (33-27).

Foto: Krisztian Bucsi

Alb-negrii au căzut din nou în joc și le-au permis oaspeților să se apropie la un punct după cinci minute de joc, 34-33. Cele două formații au mers cap la cap până la scorul de 37-37, după care gazdele s-au distanțat la șapte puncte grație finalizărilor lui Ate – Tarolis – Johnson (44-37).

Foto: Krisztian Bucsi

U-Banca Transilvania s-a menținut la conducere până la finalul sfertului al doilea, iar Nandor Kuti a stabilit scorul pauzei cu un avantaj de nouă puncte (48-39).

Foto: Krisztian Bucsi

În prima repriză, Peak, Richard și Tarolis au strălucit în prima parte.

Alb-negrii au continuat să se mențină la conducere pe tabelă și în startul trei, iar Patrick Richard a dus-o la zece puncte diferență pe „U”, 51-41, replica oaspeților a venit rapid cu o treiță, iar Zganec a înscris de sub panou (63-54). Artis Ate a mai pus și el două puncte în contul gazdelor, care s-au distanțat la 11 puncte, 65-54.

Oaspeții au profitat de inconstanța și greșelile alb-negrilor, apropiindu-se la două puncte, 65-63, respectiv un punct 69-68. Planinic a înscris coșul care a descătușat jocul gazdelor, distanțându-se la două posesii (72-68).

Fanii lui „U” Cluj a fost din nou la înălțime

Foto: Krisztian Bucsi

Germanii au reușit un coș de trei puncte, iar Bayreuth s-a apropiat iar la un punct, 72-71, dar Planinic a avut o altă părere și a mai pus două puncte în contul alb-negrilor (74-71). Cele două formații au mers cap-la-cap și după două libere transfornate de germani, Tarolis a înscris pentru 76-73.

S-a făcut 76-76 cu treița lui Robinson, iar oaspeții au preluat conducerea la 76-78 prin Bruinsma. Planinic a egalat iar pe atacul gazdelor, 78-78, iar ultimele două minute de joc se anunță a fi incendiare.

Foto (c) Krisztian Bucsi

De la 78-80 pentru germani, căpitanul Darko Planinic și-a dus din nou echipa în avantaj, 81-80, în ultimele 42.2 secunde de joc. Linhart mai înscrie două puncte și Medi a trecut din nou la cârma jocului (81-82), în ultimele 28.8 secunde, dar nu pentru mult timp însă fiindcă LJ Peak a reușit un coș de senzație cu o mână pentru 83-82, Bayreuth a ratat pe ultimul, iar victoria din prima manșă aparține lui U-Banca Transilvania.

Foto (c) Krisztian Bucsi
Foto (c) Krisztian Bucsi

Returul din sferturi va avea loc miercuri, 11 martie, de la ora 19:30, în Germania, dar până atunci clujenii vor primi sâmbătă, 7 martie, vizita campioanei CSM Oradea, de la ora 17:45.

Foto (c) Krisztian Bucsi

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.