Protocol de colaborare semnat între CS Universitatea Cluj și FC Universitatea Cluj

Clubul Sportiv Universitatea Cluj și FC Universitatea Cluj au semnat astăzi un protocol de colaborare la inițiativa directorului general al echipei de fotbal, Daniel Stanciu.

În cadrul conferinței de presă, Ovidiu Vasu, director sportiv CS Universitatea Cluj și directorul general al FC Universitatea Cluj, Daniel Stanciu au vorbit despre protocolul de colaborare, semnat în timpul acțiunii și au răspuns întrebărilor referitoare la situația instituțiilor pe care le reprezintă, dar și la altele care privesc avantajele noului acord.

„Acest protocol este un manifest, prin care dorim să atragem atenția autorităților locale și guvernamentale în ceea ce privește infrastructura sportivă. Ne dorim printr-un proiect să creem o bază sportivă care să ajute la dezvoltarea performanțelor sportivilor și a clubului. Vrem un club care să aibă puterea de a forma sportivi care să aducă imagine clubului Universitatea și în același timp vrem să atragem tineri.”, a afirmat Daniel Stanciu.

Concertele pun în pericol activitatea sportivă

Ovidiu Vasu s-a arătat îngrijorat de faptul că marile concerte pun în pericol activitatea sportivă, meciurile din diferite sfere sportive atrag un public mult mai mic decât marile concerte organizate în săli sau pe stadioane: „Este un pericol imens ca activitatea sportivă să cedeze în fața tot mai multor evenimente artistice”

„Am încercat să facem modificări în ceea ce privește legea pentru atragerea fondurilor din mediul privat, însă există o reticență din partea Comisiei de finanțe care se teme de faptul că în cazul în care societățile private vor sprijini prea mult cluburile sportive , statul ar putea sărăci. Ceea ce nu este adevărat” a mai precizat Ovidiu Vasu

Sunt formații care primesc peste un milion de euro de la stat. Nu există un criteriu prin care să nu fie permisă transferarea unor sume enorme în conturile unor cluburi. Consiliile trebuie să susțină sportul și să facă performanță cu sportivii proprii și nu din altă parte” ,a explicat Daniel Stanciu.

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *