BOX: Toți pentru calificare!

„Pe viață și pe moarte”, așa vor lupta băieții lui Dumitru Dorobanțu la Turneul Preolimpic de la Londra care va începe vineri și care este ultima stație înainte de Tokyo.

 „Este competiția vieții noastre, cea mai importantă competiție din viața unui sportive. Acum este totul sau nimic, pe viață și pe moarte, încercă să dam tot ce avem mai bun din noi , dacă nu acum dăm totul atunci când?!Este visul meu și probabil visul tuturor sportivilor de mare performanță o medalie olimpică și titlul de campion olimpic” – Robert Jitaru, component al lotului național de box.

Robert Jitaru

Principala grijă: teama de Coronavirus

Cu o zi înainte de plecarea la Londra, președintele Federației de Box, Vasile Cîtea, a dat o fugă la Izvorani, pentru a fi alături de băieții și de fetele de la echipele naționale de seniori. care nu concept șă nu se califice la Tokyo.  

Eu voiam să fiu alături de voi și să vă transmit încrederea mea că veți face tot ce trebuie pentru a trece tot cel mai mare examen pe care l-ați avut în cariera sportivă. Nimic nu se compară cu un turneu olimpic, cu o medalie olimpică și cu toate lucrurile care derivă după aceea după un rezultat bun obținut la Olimpiadă” – Vasile Cîtea, președinte FR Box.

Președintele Cîtea are și o temere! Cea legată de virusul care a speriat întregul Mapamond. Vrea să îi știe plecați pe sportivi în siguranță.

„Îngrijorarea este foarte mare, nu numai în România și la nivel european și la nivel mondial cu acest nenorocit de Coronavirus, care a bulversat practic societatea omenească” – Vasile Cîtea, președinte FR Box.

Fetele, speranțe la bilete de Tokyo

Antrenorul lotului național de fete, Adrain Lăcătuș, merge la Londra cu doua dintre cele mai talentate sportive: Cristina Cosma și Claudia Nechita.

„Este mai greu să te califici uneori decât să iei medalii, dar totul e greu pe lumea asta și dacă ne ferim de greutăți nu știu ce căutăm în sportul ăsta. Noi suntem obișnuiți cu muncă, cu greul și vom face tot ce depinde de noi pentru a ne califica și mai departe vom vedea” –  Adrian Lăcătuș, antrenor lot național feminin de box.

 Vor calificarea în cuplu!

Pentru Robert Jitaru, Turneul Preolimpic de la Londra are o încărcătură dublă. Acolo va fi și iubita lui, Cristina Cosma, care luptă pentru calificarea la Tokyo. Cei doi s-au văzut după mult timp în care au stat departe unul de celălalt.

„Eu și Cristina avem un vis, să fim împreună la Jocurile Olimpice. Și să ne calificăm în același timp, avem noi un plan” – Robert Jitaru,  component al lotului național de box.

Pregătiți și plin de optimism

Cu o zi înainte de plecarea la Londra, atât fetele cât și băieții debordau de optimism în ceea ce privește competiția din Marea Britanie.

„Abia aștept să înceapă concursul, mă simt pregătită atât psihic, cât și fizic și îmi doresc foarte mult să mă calific, apoi să vină și medalia olimpică” – Claudia Nechita, componentă a lotului național feminin de box.

„Pentru asta muncim, pentru asta ne-am pregătit! Să ne calificăm la Londra apoi să mergem la Tokyo!” – Cristina Cosma, componentă a lotului național feminin de box.

„Eu mă simt pregătit și sper să vin cu o calificare și cu o medalie de la Tokyo” – Andrei Arădoaie, component al lotului național de box.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *