Cluj Arena ar putea fi transformat în spital pentru bolnavii de coronavirus

Din păcate, România se îndreaptă spre scenariul 4 privind pandemia de coronavirus. Din acest motiv autoritățile locale și județene din Cluj se pregătesc pentru acest scenariu sumbru, în care există posibilitatea de a nu fi suficiente locuri pentru bolnavi de COVID-19 în spitalele clujene, astfel stadionul „Cluj Arena” ar putea fi transformat într-un spital improvizat.

Alin Tișe președintele Consiliului Județean Cluj a anunțat că: „Deoarece trebuie să fim pregătiți, am cerut ca noile hale din Parcurile Industriale Tetarom 1 să fie pregătite pentru a primi, la nevoie, unități medicale mobile. Sperăm să nu ajungem la o astfel de măsură. Același lucru l-am solicitat și în cazul Cluj Arena. În ambele locații trebuie să se asigure accesul securizat în perimetru, incinte cu temperatură controlată, acces la utilități, verificarea și, după caz, extinderea rețelei de curent

Stadioane folosite în lupta cu Coronavirus

Până acum, în România stadioanele din Giurgiu și Târgu Jiu găzduiesc persoanele aflate în carantină, iar Primăria Capitalei a decis că va pune la dispoziție Arena Națională operatorilor de la Telverde Covid-19.

În Brazilia, celebrul stadion „Maracana” și cel din Sao Paolo vor fi transformate în spitale de campanie în lupta cu nemilosul virus, iar la Madrid, stadionul „Santiago Bernabeu” a devenit depozit pentru echipamentele medicale.

De asemenea, în Marea Britanie, „Principality Stadium” din Cardiff va fi transformat într-un spital cu 2000 de locuri pentru bolnavii de Covid-19.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *