SPECIAL – Campioana en-titre a stranierilor în ultimii 16 ani în Liga 1! 156 de jucători străini au trecut pe la CFR Cluj în perioada 2004-2020

Campioana en-titre a României, CFR Cluj, este și formația care „a rulat” în ultimii ani cei mai mulți jucători străini din fotbalul românesc, majoritatea dintre ei aduși pe filieră portugheză, dar avem și nume sonore care au evoluat pe dreptunghiul verde al stadionului Dr. Constantin Rădulescu, brazilianul Julio Baptista, spaniolul Jesus Fernandez, italienii Roberto de Zerbi sau Felice Piccolo, uruguayanul Alvaro Pereira, portughezii deveniți adevărate simboluri pentru gruparea vișinie, Tony, Ricardo Cadu sau Mario Camora, respectiv argentinianul Emmanuel Culio.

Astfel, în ultimii 16 ani în Gruia au ajuns 156 de stranieri din toate colțurile lumii, unii reușind să se impună în tricoul vișiniu și să facă carieră în România, alții au fost doar sezonieri sau simpli trecători prin Gruia.

Sportul Clujean a realizat un material special cu toți jucătorii străinii care au activat la CFR Cluj din 2004 și până în prezent.

Precizăm faptul că jucătorii străini care au cetățenia română sunt Ricardo Cadu, Yasin Hamed (născut în Salonta, jud. Bihor, evoluează pentru naționala Sudanului) și Viorel Frunză (dublă cetățenie, născut în Republica Moldova), iar Mario Camora are dosarul depus pentru a o primi, dar au fost incluși și ei în această radiografie.

*Ordinea stranierilor este aleatorie.

  1. Sead Bruncevic (42 ani) – A activat ca mijlocaș pentru CFR între 2004-2006, iar ultima echipă pe care a bifat-o a fost Novi Pazar. În prezent este retras din activitate.
  2. Zoran Milosevic (43) – A venit la CFR de la echipa cipriotă Aek Larnaca și a jucat pentru clujeni între 2005-2006 pe postul de fundaș central. Este retras din activitate.
  3. Sead Kolasinac (49) – A jucat patru partide pentru echipa din Gruia de unde sa și retras. El a evoluat pe postul de vârf.
  4. Djordje Vlajic (42) – A evoluat pe postul de mijlocaș ofensiv și îmbrăcat de nouă ori tricoul feroviarilor. Este retras și el din activitate.
  5. Slavco Georgievski (39) – A venit la CFR pentru o scurtă perioadă, timp în care a bifat 8 meciuri. Acesta a câștigat mult mai târziu la Neftchi Baku două titluri de campion,
  6. Tony (39) – A fost transferat de CFR Cluj contra sumei de 750.000 de euro de la Estrela Amadora, iar ambiția și determinarea sa l-a transformat într-o legendă a clubului clujean, alături de care a câștigat două titluri și două cupe. Acesta a evoluat pe postul de fundaș dreapta. În prezent este analist video al naționalei Camerunului, aflată sub comanda portughezului Antonio Conceicao.
  7. Ricardo Cadu (37) – O altă legendă a clubului din Gruia, care are în palmare 3 titluri de campion, tot atâtea Cupe ale României și două supercupe. Actualmente joacă pentru formația FC Maia Lidador.
  8. Dani (37) – Mijlocașul defensiv este o altă legendă a clubului CFR, care activează tot la FC Maia Lidador, alături de Cadu.
  9. Manuel Jose (38) – A bifat 53 de meciuri în Liga I pentru CFR, iar acum joacă în Portugalia pentru CD Candal
  10. Andre Galiassi (39) – Fundașul central a bifat 85 de meciuri în tricoul CFR-ului și Unirii Alba Iulia. Acesta a plecat de la Cluj la gruparea turcă Kasimpașa
  11. Gualberto Mojica (35) – Bolivianul a trecut pe la CFR Cluj și Petrolul Ploiești, iar acum activează pentru echipa din țara natală Guabira.
  12. Fredy (40) – A jucat 7 meciuri pentru CFR, iar ultima sa echipă a fost Anadia.
  13. Pedro Oliveira (38) – A jucat 38 de meciuri în prima ligă pentru CFR și UTA Arad, iar acum evoluează la Padroense
  14. Antonio Semedo (40) – Are 132 de meciuri în Liga 1 pentru CFR Cluj, Unirea Urziceni și FCSB, iar la Cluj a cucerit un titlu și o cupă a României.
  15. Vitinha (35) – A fost transferat de CFR în 2006, iar acum joacă pentru Metalurgistul Cugir
  16. Miguel Cuellar (37)– A jucat doar două meciuri pentru gruparea din Gruia, iar ultima sa echipă a fost Club San Jose
  17. Viorel Frunză (40) – A strâns 44 de meciuri în Liga 1 pentru CFR, Poli.Iași, Ceahlăul Piatra Neamț și Vaslui. Este originar din Republica Moldova.
  18. Svetozar Mijin (41) – A jucat 67 de meciuri în prima ligă pentru CFR și Poli Iași. În prezent este retras din activitate.
  19. Cristian Fabbiani (36) – Atacantul argentinian cunoscut drept „Căpcăunul” a ajuns la CFR Cluj de la Lanus pentru suma de 3 milioane de euro, iar în prezent evoluează în Argentina, la Deportivo Merlo. Are 33 de meciuri la CFR Cluj, din care 29 în Liga 1 și 11 goluri, 2 meciuri în cupă și două în UEFA.
  20. Lars Hirschfeld (41) – Portarul canadian a cucerit cu CFR un titlu și o cupă, iar ultima formație pentru care a activat a fost KFUM Oslo.
  21. Nicklas Sandberg (41) – Fundașul suedez a cucerit titlu cu CFR, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost Brage.
  22. Amoreirinha (35) – Portughezul a bifat 10 meciuri în Liga I pentru UTA Arad și CFR Cluj, iar în prezent evoluează pentru Moimenta Beira
  23. Sixto Peralta (40) – A cucerit cu formația din Gruia 5 trofee, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost UdeConce.
  24. Sebastian Dubarbier (33) – Are în palmares patru trofee cu CFR, iar actualmente evoluează pentru CA Banfield din Argentina. Are 57 de apariții și 11 goluri în tricoul vișiniu între 2008-2010.
  25. Diego Ruiz (38) – A cucerit patru trofee cu CFR Cluj, iar ultima formație pentru care a activat a fost Iberia.
  26. Ibe Ogbonna (36) – A jucat doar 2 meciuri pentru CFR, iar ultima formați unde a evoluat a fost Vardar.
  27. Andre Leao (34) – Are 5 trofee în tricoul ardelenilor, iar în momentul de față nu joacă pentru nicio formație.
  28. Nicolas Canales (34) – A evoluat într-un singur meci pentru CFR Cluj, iar acum este liber de contract.
  29. Emmanuel Kone (32) – A jucat în România pentru CFR Cluj și Internațional Curtea de Argeș, iar în Gruia a cucerit 3 trofee. Acum activează pentru Apo Levadiakos.
  30. Mikael Dorsin (38) – Suedezul are un trofeu în tricoul CFR-ului, iar ultima echipă pentru care a jucat a fost Rosenborg.
  31. Nuno Claro (42) – Portarul lusitan are 5 trofee în tricoul CFR-ului, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost FC Olt Slatina. În prezent este retras din activitate.
  32. Ousmane Viera (32) – Două trofee cucerite în perioada când juca pentru CFR, iar acum este căpitanul celor de la FC Hermanstadt.
  33. Alvaro Pereira (34) – Campion cu CFR în sezonul 2008-2009, fundașul lateral uruguayan a atins apogeul odată cu transferul la Inter Milano. Actualmente acesta joacă în țara natală la Club Nacional.
  34. Yssouf Kone (37) – Ivorianul a bifat 51 de jocuri în Liga I pentru CFR, alături de care are în palmares un trofeu de campion și două cupe ale României. Ultima echipă pentru care a evoluat a fost Valerenga.
  35. Christan Sanchez Prette (34) – Mijlocașul ofensiv argentinian are în palmares cu echipa din Cluj o cupă a României și activează în prezent pentru CD Audaz, formație din El Salvador
  36. Dario Flores (35) – A venit la CFR de la echipa Atletico River Plate din Montevideo și singurele sale trofee sunt obținute cu echipa din Gruia, iar acum activează pentru formația Central Espanol.
  37. Paolo Frangipane (40) – Doar 4 meciuri a acumulat mijlocașul ofensiv pentru echipa feroviară, dar în ciuda vârstei înaintate încă evoluează pentru SATSAID.
  38. Gustavo Oberman (34) – Doar 5 meciuri a bifat argentinianul pentru formația din Gruia, alături de care a câștigat o cupă a României. În prezent, acesta joacă pentru clubul din țara natală, Dock SUD.
  39. Rade Veljovic (33) – Vârful sârb are 33 de meciuri pentru CFR, alături de care are un trofeu. Ultima formație pentru care a evoluat a fost Radnik.
  40. Hugo Alcantara (40) – Fundașul brazilian a triumfat alături de feroviari o dată în campionat și de două ori în Cupa României. Ultimul club pentru care a jucat a fost Esportivo Osasco, după care s-a retras din activitate.
  41. Agustin Viana (36) – Uruguayanul a jucat doar un meci pentru CFR, iar ultima formație pentru care a activat a fost Danubio Fc.
  42. Nei (39) – A jucat în total 28 de meciuri pentru CFR și a marcat 6 goluri. Ultima echipă pentru care a activat a fost Trindade Atletico Clube din Brazilia.
  43. Boris Peskovic (43) – 7 meciuri a apărat buturile feroviarilor goalkeeper-ul ceh, alături de care a câștigat două trofee. Ultimul club pentru care a jucat a fost Wisla Plock.
  44. Leo Veloso (32) – A adunat pentru CFR 20 de meciuri în Liga I și are un assist, iar în prezent nu are angajament.
  45. Leoh Digbeu (29) – A jucat doar 11 meciuri în cariera de jucător profesionist pentru CFR, UTA Arad sau Chiajna . În prezent, ivorianul este liber de contract.
  46. Nelson Cabrera (36) – A bifat 10 meciuri în Gruia, alături de care a cucerit două trofee, iar acum joacă pentru clubul bolivian Always Ready.
  47. Felice Piccolo (36) – Unul dintre cei mai buni fundași care au activat în Liga I, unde a bifat 86 de meciuri. De asemenea, italianul a cucerit două titluri cu CFR și o Cupă a României. Ultimul club pentru care a evoluat a fost Alessandria din țara natală.
  48. Roberto de Zerbi (40) – Actualul manager al celor de la Sassuolo a bifat de asemena 30 de meciuri pentru CFR Cluj pentru care a marcat 8 goluri. Italianul a cucerit trei trofee cu gruparea din Gruia.
  49. Pat Kanyuka (32) – Jucătorul de origine congoleză a bifat 3 jocuri pentru CFR. Ultima sa formație a fost Shan United din Myanmar (Birmania).
  50. Kasali Yinka Kasal (32) – Jucătorul cu origine nigeriană nu a bifat niciun meci pentru gruparea din Gruia, iar ultimul club la care a fost legitimat a fost FK Etar.
  51. Edimar (33) – Brazilianul a cucerit două trofee cu CFR Cluj și joacă în prezent pentru Bragantino.
  52. Davide Bottone (33) – Italianul a bifat 9 meciuri pentru gruparea din Gruia și a câștigat două trofee în tricoul vișiniilor. Ultima echipă pentru care a evoluat a fost Legnano, iar în prezent este liber de contract.
  53. Andre Galiassi (39) – Brazilianul are două trofee cu CFR și a evoluat pentru echipa feroviară în 94 de meciuri și are 4 goluri marcate.
  54. Sasa Bjelanovic (40) – Croatul a bifat 39 de meciuri pentru gruparea ardeleană și a punctat de 9 ori. Ultima echipă pentru care a jucat a fost Pordenone.
  55. Bouba Sare Bakary (29) – Ivorianul a evoluat în 31 de meciuri pentru echipa din Gruia, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost Belenenses SAD. În acest moment este liber de contract.
  56. Ferdinando Sforzini (35) – 7 meciuri a jucat irakianul pentru CFR Cluj, iar în acest moment activează la Palermo.
  57. Pantelis Kapetanos (36) – A cucerit doar un trofeu cu gruparea din Gruia, iar ultimul club pentru care a evoluat a fost PAE Veria din țara natală. În prezent grecul este liber de contract.
  58. Rafael Bastos (34) – A cucerit un trofeu de campion național cu CFR și a bifat 85 de meciuri în tricoul vișiniilor. Brazilianul evoluează în țara natală pentru Juventude.
  59. Nuno Diogo (38) – A bifat 85 de meciuri în Liga I pentru CFR și FC Brașov. Ultima echipă pentru care a evoluat a fost Famalicao din Portugalia.
  60. Dominique Kivuvu (32) – A jucat 25 de meciuri în Liga I pentru CFR și a marcat un gol. Echipa pentru care evoluează în acest moment este ZSGO/WMS din Olanda.
  61. Tomas Costa (34) – Doar 11 meciuri a bifat pentru gruparea din Gruia. Actualmente jucătorul argentinian joacă pentru Alianza Lima.
  62. Anselmo Ramon (31) – Doar 3 meciuri a jucat atacantul brazilian pentru feroviari, iar acum acesta joacă pentru EC Vitoria din Brazilia.
  63. Remo Amadio (32) – Acesta a aparținut celor de la CFR în mai multe sezoane și a fost împrumutat la UTA Arad și Corona Brașov. Acum acesta evoluează în Italia în Serie D la Pinedo.
  64. Modou Sougou (35) – Acesta a câștigat un titlu de campion cu CFR Cluj, iar acum joacă pentru echipa din India Mumbay City.
  65. Lionn (30) – Brazilianul a cucerit cu CFR Cluj un titlu, iar în prezent joacă pentru gruparea portugheză Famalicao.
  66. Weldon (39) – Brazilianul a cucerit un titilu cu CFR, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost Batatais SP din Brazilia.
  67. Daniel Fernandes (36) – Portarul portughez a apărat două meciuri pentru CFR Cluj, iar acum activează pentru echipa din țara natală Farense.
  68. Stojan Vranjes (33) – A cucerit un titlu alături de CFR Cluj, iar acum activează pentru echipa din Bosnia&Herțegovina, Banja Luka.
  69. Rui Pedro (31) – Portughezul are în palmares cu CFR un titlu, iar acum evolueaază pentru formația maghiară Diósgyőr.
  70. Beto (37) – Probabil unul dintre cei mai buni portari care a trecut în campionatul românesc, iar alături de gruparea din Gruia a cucerit un titlu. În prezent activează pentru echipa turcă Göztepe.
  71. Celestino (32) – Brazilianul a câștigat un titlu alături de CFR Cluj, iar acum activează pentru echipa Fabril Barreiro.
  72. Ronny (36) – Brazilianul a câștigat un titlu cu CFR Cluj, iar ultima formație pentru care a evoluat a fost Comercial SP din Brazilia.
  73. Byeong-oh-Kim (30) – Pentru jucătorul sud corean, CFR Cluj a fost singura aventură din spațiul ex-asiatic, iar acum acesta evoluează pentru Suwon FC.
  74. Thiandoum Daouda (27) – Senegalezul a trecut pe la CFR Cluj și a fost împrumutat la mai multe formații din eșaloanele inferioare printre care Arieșul Turda sau Metalul Reșița.
  75. Matias Aguirregaray (30) – Uruguayanul a bifat 14 meciuri în tricoul CFR-ului, iar acum evoluează pentru Al Fateh.
  76. Mario Felgueiras (33) – Goalkeeper-ul portughez a apărat buturile CFR-ului în prima ligă în 111 partide, iar ultima echipă pentru care a jucat a fost Espinho SC.
  77. Adam Vass (31) – Maghiarul a bifat 19 meciuri în tricoul feroviarilor, iar acum activează pentru Gyirmot Fc.
  78. Diogo Valente (35) – Portughezul a evoluat 19 meciuri în Liga I pentru CFR Cluj, iar în prezent acesta activează pentru echipa Espinho.
  79. Luis Alberto (36) – Doar 8 meciuri și un gol are brazilianul pentru echipa clujeană, iar acum nu are niciun angajament.
  80. Jorge Martinez (36) – Uruguayanul a venit la CFR Cluj împrumut de la Juventus, dar nu a prins niciun meci în tricoul feroviarilor. Ultima formație la care a activat a fost Juventud din Uruguay, de unde s-a retras din activitate în 2017.
  81. Godfred Adolfo (26) – A trecut pe la CFR Cluj, iar acum evoluează pentru formația italiană Felino
  82. Robert Maah (34) – Doar 18 meciuri a jucat francezul pentru CFR, iar acum acesta activează pentru echipa Stade Lavallois din țara natală.
  83. Ivo Pinto (29) – A cucerit cu CFR o cupă a României, iar acum portughezul joacă pentru Dinamo Zagreb
  84. Sulley Muniru (27) – Doar 13 meciuri a îmbrăcat fratele celebrului Sulley Muntari tricoul CFR-ului, iar acum acesta evoluează pentru FC Tambov.
  85. Nwankwo Obiora (28) – Actualul jucător al celor de la Boavista a îmbrăcat pentru 11 meciuri tricoul vișiniilor.
  86. Matteo Lignani (28) – A trecut pe la CFR Cluj, iar acum joacă în Italia la Tresina.
  87. Anthony Carter (25) – Are o cupă a României cu CFR Cluj, iar acum evoluează în Portugalia la Academico Viseu.
  88. Giorgi Chanturia (26) – Georgianul a jucat 29 de meciuri pentru CFR Cluj și a marcat de 5 ori pentru formația ardeleană, iar acum este liber de contract.
  89. Chuka (29) – Nigerianul a evoluat pentru CFR 26 de meciuri și a punctat de 6 ori, iar în prezent este liber de contract.
  90. Gonçalo Brandão (33) – Doar un meci a jucat portughezul pentru CFR, iar acum acesta joacă pentru Porto B.
  91. Javier Velayos (32) – Are în cont cu gruparea din Gruia o Supercupă a României, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost ASA Tg.Mureș
  92. Gregory Tade (33) – Are în campionatul românesc 69 de meciuri pentru CFR și FCSB, iar actualmente este liber de contract
  93. Najib Ammari (27) – A evoluat în primul eșalon al Ligii I pentru CFR Cluj, Viitorul și Dunărea Călărași, adunând 24 de partide.
  94. Tiago Lopes (30) – Are în cont o cupă a României cu CFR Cluj, iar actualmente joacă pentru echipa turcă Denizlispor.
  95. Aitor Monroy (32) – Spaniolul a trecut pe la mai multe echipe din Liga I printre care Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, Dinamo, iar pentru echipa din Gruia a strâns 12 meciuri. Acum evoluează în campionatul Indiei la Jamshedpur FC.
  96. Denilson Gabionetta (34) – A acumulat 16 meciuri pentru echipa ardeleană, iar acum activează pentru Padova.
  97. Francesco Tomasselo (26) – A trecut pe la CFR Cluj fără a evolua vreun minut, iar acum este liber de contract.
  98. Mirko Ivanovski (30) – Macedoneanul a acumulat 17 partide pentru CFR Cluj, iar formația la care activează în prezent este Diósgyőr.
  99. Davide Petrucci (28) – O cupă a României și-a trecut italianul în cont cu CFR Cluj, iar acum activează la Ascoli.
  100. Filip Jazvic (29) – Doar 68 de meciuri a bifat vârful sârb în campionatul românesc, la CFR Cluj, CSU Craiova sau Hermanstadt în Liga I, iar atacantul este liber de contract.
  101. Christian (30) – Brazilianul a jucat pentru trupa din Gruia 30 de partide, iar acum activează în Portugalia pentru Feirense.
  102. Guima (33) – Doar 31 de meciuri a evoluat portughezul pentru CFR Cluj, iar acum este antrenor. Acesta a mai pregătit și o echipă de fotbal feminin.
  103. Dani Provencio (32) – Doar un meci a evoluat spaniolul pentru ardeleni, iar acum acesta activează la formația Lleida Esportiu din Spania.
  104. Antonio Jakolis (27) – Croatul a luat un trofeu cu echipa din Gruia, iar acum acesta joacă pentru ciprioții de la Apoel Nicosia.
  105. Joao Paulo (30) – Portughezul a evoluat pentru CFR doar un meci în Cupa Ligii, iar acum activează pentru Penafiel, echipă din Portugalia.
  106. Ferebory Dore (30) – Congolezul a evoluat 30 de partide în Liga I pentru CFR și Petrolul Ploiești, iar în prezent este fără vreun angajament.
  107. Jaime Simoes (30) – Două meciuri a evoluat pentru CFR Cluj fundașul portughez, iar acum acesta activează la formația Covilha.
  108. Cheikh Gueye (32) – Senegalezul a trecut pe la CFR Cluj, iar acum acesta evoluează la echipa franceză FCE MA.
  109. Anthony Partipilo (25) – Italianul a fost și el trecător prin Gruia, iar acum se află la formația din țara natală, Ternana.
  110. Tomislav Gomelt (24) – Croatul a cucerit cu ardelenii o Cupă a României, iar acum activează pentru Crotone din Serie B, Italia.
  111. Bryan Nouvier (24) – Francezul are două trofee câștigate în tricoul CFR-ului, iar acum acesta evoluează pentru echipa poloneză Rakow.
  112. Steve Beleck (26) – Camerunezul are trecut în cont cu CFR o Cupă a României, iar acum acesta evoluează pentru echipa italiană din Serie C, Rieti.
  113. Filipe Nasciemto (24) – Portughezul are istorie în campionatul românesc, după ce a trecut pe la CFR Cluj, Dinamo sau Poli Iași. În Gruia are un trofeu în palmares, iar acum acesta joacă în Bulgaria la Levski.
  114. Cristian Lopez (30) – Spaniolul are un trofeu cu cei de la CFR, iar acum evoluează pentru gruparea spaniolă UD Las Palmas.
  115. Dani Coelho (29) – Doar 21 de meciuri a evoluat pentru CFR, iar acum activează pentru formația portugheză Loures.
  116. Vitor Bruno (29) – Are în palmares o Cupă a României cu CFR, iar acum acesta se află la echipa portugheză Lexoies.
  117. Ivan Santos (31) – Mijlocașul a trecut pe la CFR Cluj, iar acum activează pentru cei de la Espinho.
  118. Juan Carlos (28) – Acesta are în cont cu gruparea ardeleană un trofeu, iar în prezent îmbracă tricoul echipei spaniole SD Huesca.
  119. Tomislav Sorsa (30) – Doar 22 de meciuri a evoluat croatul în tricoul vișiniilor, iar acum activează în țara natală pentru NK Osijek.
  120. Dino Spehar (25) – A trecut pe la mai multe echipe din Liga I printre care CFR, Concordia Chiajna sau Dunărea Călărași, iar acum activează pentru SKF Sered din Slovacia.
  121. Tomislav Duka (27) – Goalkeeper-ul croat are în cont cu gruparea din Gruia un trofeu de campion, iar acum acesta joacă pentru Hajduk Split din țara natală.
  122. Ibrahima Balde (30) – Senegalezul are în tricoul vișiniilor un trofeu de campion, iar în prezent este la echipa spaniolă Real Ovido.
  123. Pelayo (29) – Spaniolul a trecut pe la CFR Cluj, iar ultima formație pentru care a evoluat a fost Albacete din Spania. Acesta este s-a retras din fotbal din cauza unui accident nefericit.
  124. Gilvan (30) – Brazilianul a trecut pe la CFR Cluj, iar acum se află la formația din țara natală Atletico Goianiense.
  125. Urko Vera (32) – Spaniolul are în palmares două titluri de campion în Gruia, iar acum acesta activează pentru echipa engleză Oldham Athletic.
  126. Sasa Balic (29) – Muntenegreanul a cucerit alături de CFR o Supercupă a României, iar acum acesta joacă în Polonia pentru Zaglebie Lubin.
  127. Yasin Hamed (20) – Acesta a trecut pe la CFR Cluj, iar acum se află la Sepsi Sf.Gheorghe.
  128. Thierry Moutinho (28) – Actualmente jucătorul FCSB-ului, are în CV cu CFR Cluj două trofee de campion.
  129. Giuseppe de Luca (28) – Italianul este campion cu CFR Cluj, iar acum evoluează pentru Virtus Entella.
  130. Adam Lang (26) – Maghiarul a cucerit un titlu de campion cu feroviarii, iar acum activează pentru gruparea cipriotă Omonia Nicosia.
  131. Robert Tambe (25) – Camerunezul are un trofeu de campion cu echipa din Ardeal, iar acum acesta joacă pentru formația din Republica Moldova, Sheriff Tiraspol.
  132. Mate Males (30) – Croatul a cucerit două trofee cu CFR Cluj, iar acum acesta joacă pentru norvegienii de la Sarpsborg 08.
  133. Julio Baptista (38) – Probabil unul dintre jucătorii care au avut o carieră de răsunet în fotbalul mare, bifând jocuri pentru formații ca Arsenal, Real Madrid sau Sevilla, înainte de a veni la CFR Cluj, unde are doar trei meciuri oficiale.
  134. Giedrius Arlauskis (32) Unul dintre cei mai buni portari care au trecut în campionatul românesc. Acesta a cucerit 6 trofee cu echipele românești pe la care a trecut, dar cele mai multe le are cu CFR Cluj.
  135. Jesus Fernandez (31) – Portarul spaniol este rezerva lui Arlauskis la CFR Cluj, iar în Gruia are un titlu de campion. În CV-ul său se mai regăsește și Real Madrid, alături de care a câștigat trofeul UEFA Champions League, Cupa și Supercupa Spaniei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
  136. Kevin Boli (28) – Fundașul ivorian are două titluri de campion al României, unul cu Viitorul și celălalt cu CFR Cluj.
  137. Mike Cestor (27) – Fundașul congolez a fost adus în acest sezon de la Astra Giurgiu și are prestații bune la echipa din Gruia, cu care a reușit să ajungă în acest sezon în șaisprezecimile Europa League.
  138. Paulo Vinicius (35) – Brazilianul are trei trofee cu echipa din Gruia, iar evoluțiile sale sunt de apreciat în ciuda vârstei înaintate pe care o are.
  139. Mario Camora (32) -Portughezul devenit căpitanul echipei din Gruia și un adevărat simbol al feroviarilor, cucerind singurele sale trofee cu CFR Cluj. A fost adus în 2011 de la echipa portugheză Naval.
  140. Mateo Susic (29) – Jucătorul a ajuns prima dată în Gruia de la formația germană Energie Cottbus, iar acum speră la un titlu cu echipa din Gruia.
  141. Yacouba Sylla (29) – Jucătorul cu origini în Mali a venit la CFR Cluj în acest sezon după ce a evoluat înainte la gruparea norvegiană Strømsgodset.
  142. Damjan Djokovic (29) – Unul dintre cei mai buni și constanți mijlocași din campionatul intern și-a trecut în palmares 3 trofee cu CFR Cluj
  143. Luis Aurelio (31) – Portughezul din linia mediană a fost adus în acest sezon de la Gaz Metan Mediaș în urma prestațiilor bune și are un gol în tricoul campioanei României.
  144. Michael Perreira (32) – Mijlocașul a venit în această vară de la Malatyaspor și are în prezent două goluri și două assisturi pentru echipa clujeană.
  145. Billel Omrani (26) – Vârful francez cu origini algeriene și-a făcut junioratul la echipa franceză Olympique de Marseille, iar la CFR Cluj are trei trofee în palmares.
  146. Lacina Traore (29) – Atacantul ivorian care traversa într-o perioadă o formă excelentă a revenit în această vară la CFR pentru a-și relansa cariera sub comanda lui Dan Petrescu. Trupa din Gruia este echipa care l-a lansat în fotbalul mare și alături de care vrea să obțină un nou trofeu pe lângă celelalte patru care le are deja în vișiniu.
  147. Mario Rondon (33) – Venezueleanul a venit la CFR în această vară și a marcat până în prezent 4 goluri pentru gruparea din dealul Gruia.
  148. Emmanuel Culio (36) – Argentinianul este o legendă a clubului clujean, care a cucerit 8 trofee și care a părăsit, în lacrimi, din motive personale, formația clujeană după meciul câștigat împotriva celor de la Astra Giurgiu cu doi la zero. „Eroul de pe Olimpico” a reușit să marcheze la despărțire al doilea gol, după o gafă a portarului Kitanov. Ulterior acesta a semnat cu Quilmes, echipă din al doilea eșalon al țării natale.
  149. Nicolas Godemeche (35) – Francezul a bifat 19 meciuri în prima ligă a României și are un titlu cu formația din Gruia. Ultima echipă la care a jucat a fost Wassland Beveren din Belgia.
  150. DIDI (37) – Brazilianul a adunat 111 partide în Liga 1 pentru echipe ca CFR, Oțelul sau FCM Tg Mureș, iar alături de feroviari a cucerit 4 trofee.
  151. Lamine Camara (30) – Ivorianul a trecut pe la CFR Cluj și pe la Unirea Alba Iulia în scurta sa aventură prin fotbalul românesc.
  152. Christopher Vartaci (27) – A trecut pe la echipa U19 a CFR-ului, iar clubul la care se află acum este Avondale FC din Australia.
  153. Mikhael Jaimez-Ruiz (35) – Venezueleanul a trecut în România pe la CFR Cluj și Oțelul Galați, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost Royston Town din Regatul Unit Al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
  154. Fahrudin Alickovic (40) – În prezent retras din fotbal, acesta a bifat 11 partide pentru CFR Cluj.
  155. Vitaliy Balytskiy (decedat) – Ucraineanul a evoluat două meciuri pentru clujeni, iar ultima echipă pentru care a activat a fost FK Komunalnyk Luhansk.
  156. Gregorsz Sandomerski (30) – Portarul polonez a fost transferat în perioada de mercato de iarnă din acest sezon. Acesta a fost adus de la Jagellonia Bialstok, din primul eșalon al campionatului Poloniei și are în palmares 4 trofee: un campionat cu Dinamo Zagreb, două cupe cu Jagellonia Bialstok( Cupa Poloniei și Supercupa Poloniei) și o cupă a Poloniei cu Zawisza Bydgoszcz.

Autor: Cătălin Stroia

Editor: Vasile Manu

Foto – Echipa CFR-ului care învingea AS Roma pe Olimpico, în 2008 (SCOR 1-2)

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *