Scandal în vestiarul campioanei. Alin Minteuan, șantajat și „lucrat” de conducerea clubului căruia și-a dedicat întreaga carieră. „Cei care conduc în momentul acesta CFR Cluj nu sunt ceferiști! Nu au nicio treabă cu CFR!”

Alin Minteuan a răbufnit la adresa conducerii clubului după ce i s-a condiționat prelungirea contractului scadent în 30 iunie 2020 cu acceptarea prelungirii termenului de plată al primelor până în 31 decembrie 2020, lucru pe care acesta nu l-a mai acceptat, astfel că a fost dat afară de clubul căruia și-a dedicat întreaga carieră.

Minteuan a avut marți o discuție despre prelungirea contractului cu Dan Petrescu și avocatul clubului, Ioan Ivașcu, iar miercuri lucrurile s-au întors la 180 de grade.

Tehnicianul a dat cărțile pe față și a dezvăluit amănunte din „bucătaria” clubului, lansând o serie de atacuri în rafală la adresa conducerii echipei.

Sută la sută eu sunt marele clujean, fără ghilimele, cum am văzut că spun unii pe surse prin presă. Într-adevăr, mi-aș ridica pălăria în fața oricui dacă ar mai fi vreunul așa mare clujean ca mine la CFR. Unul care să știe și să simtă ce înseamnă CFR Cluj, dar nu este. Vă garantez!

Iar despre caracterul meu nu pot să vorbească unele persoane din cadrul clubului care cărau valizele altora. De fapt e cam greu să mă judece cineva dintre cei care conduc CFR Cluj în momentul de față!„, spune Alin Minteuan pentru FANATIK.

Minteuan susține că are de recuperat prime restante din luna iulie 2019, din care a încasat o parte, dar i s-a promis în scris că până în 15 februarie 2020 se vor plăti toate, lucru care nu s-a întâmplat, astfel că tehnicianul nu a acceptat amânarea și a fost înlăturat.

„Haideți să lămurim cum stă problema cu eșalonarea banilor pe care eu nu am acceptat-o. Este vorba despre primele de joc începând din iulie 2019 și până acum. Am încasat doar două sau trei prime, nici nu mai știu exact. Dar nu asta contează. A existat o hârtie că ni se plătesc banii până la 15 februarie 2020, hârtie pe care eu am înregistrat-o la FRF. Bineînțeles că nu s-a întâmplat nimic pe 15 februarie, nici măcar nu s-a adus în discuție depășirea acelui termen. Nimeni nu ne-a spus nimic, deși au trecut lunile.

Eu nici măcar nu am sunat să-mi cer banii care mi se cuvin. Iar marți, 28 aprilie, am fost contactat telefonic, nici măcar chemat să discutăm față în față, cum e normal, pentru că oricum am fi păstrat distanța de doi metri, ca să și glumim… Aici e vorba de lipsă de respect! Mie îmi expiră contractul pe 30 iunie 2020.

Mi s-a transmis că vor să mi-l prelungească, dar să fiu de acord cu o nouă dată pentru plata primelor, anume 31 decembrie 2020! Ăsta e șantaj, sincer acum! Adică îmi prelungești contractul dacă iar renunț la bani. Stabilim deci alte termene, eu nu-mi văd banii munciți, dar ne acoperim de hârtii ca să facem focul noaptea… Normal că nu am mai fost de acord!„, dezvăluie Minteuan.

Minteuan, acuzații pentru avocatul clubului, Ioan Ivașcu

Ioan Ivascu, avocat si jurist CFR Cluj

Fost jucător al clubului în perioada 1993-1997 și 2005-2008, dar și antrenor al grupelor de copii și juniori, secund al primei echipe sau antrenor principal, Minteuan a lansat un atac la adresa actualei conduceri.

„Ce a urmat? Am fost atacat în presă, fără să apară cine face acele declarații, că „ăsta e marele clujean Minteuan”. Doar două persoane știau despre discuția avută marți: Dan Petrescu și avocatul Ioan Ivașcu. Deci cine a vorbit? Unul căra valize, ca să nu jignesc și să spun mai mult…

Cei care conduc în momentul acesta CFR Cluj nu sunt ceferiști! Nu au nicio treabă cu CFR! Eu nu am război cu nimeni de la CFR Cluj, pentru că nu am cum să am. Ca să fii ceferist trebuie să trăiești într-un spirit de corectitudine, ceea ce nu e cazul cu actuala conducere. Ei vin și pleacă. Cine simte ceva pentru CFR simte pe viață”.

Dar ăștia sunt actualii conducători de la CFR Cluj, care îl atacă pe Alin Minteuan. Unde au fost cei care spun lucrul acesta cînd Minteuan antrena pe 1500 de lei două grupe de juniori în același timp?

Unde este corectitudinea acestor șefi de la CFR Cluj când i-am dat licența lui Trică să antreneze gratis, iar eu am stat acasă? Puteau să mă pună și pe mine antrenor, dar eu am stat în banca mea și nu am cerut nimic. Eu doar am ajutat atunci CFR Cluj, cum am făcut-o întotdeauna„, a spus cel înlocuit de Petrescu la banca CFR-ului în martie 2019.

„Actualii șefi de la CFR nici măcar nu au avut curajul să dea în mine. Mi-au dat afară copilul de 16 ani!”

„Și vă spun ceea ce m-a durut cel mai mult la actualii conducători de la CFR. Nici măcar nu au avut curajul să dea în mine. Au dat în copilul meu, de 16 ani. Copilul meu a fost luat de la juniori de Virgil Andronache, când acesta era la Cluj, și adus la echipa a doua.

Primul lucru pe care l-au făcut șefii după ce l-au readus pe Petrescu la CFR l-au dat afară pe băiatul meu de la echipa a doua! E talentat și va ajunge departe… Și, credeți-mă, că mă pricep la jocul ăsta… Dacă nu mă pricepeam, nu eram fraier să-l las la fotbal.

A fost o lovitură sub centură pentru mine. Ce au făcut marii șefi de la CFR? Nici măcar nu au intervenit. Le spuneam că e un copil al CFR-ului și patronul a investit în el, iar marii conducători dădeau din umeri că nu au ce face.

Se pare, totuși, că unii nu au învățat nimic din pandemia asta care ne ține de două luni în casă. În loc să fie mai buni, mai umani, se întorc tot la vechile practici. Din păcate!”, a încheiat Alin Minteuan pentru FANATIK.

Format în Gruia ca jucător, Alin Minteuan a îmbrăcat tricoul Universității Cluj în sezonul 1997-1998, marcând și patru goluri în 31 de apariții. Acesta a mai evoluat pentru Gloria Bistrița, Rapid București, Hapoel Haifa, Hapoel Be’er Sheva și CFR Cluj.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *