Să înceapă reconstrucția. „U” Cluj încheie oficial acest sezon de coșmar și va evolua și anul viitor în Liga a 2-a

Universitatea Cluj a scăpat oficial de emoțiile retrogradării în eșalonul trei și poate începe reconstrucția echipei pentru sezonul următor, pe care îl va disputa tot în Liga a 2-a, după ce oficialii Federației Române de Fotbal au decis, prin videoconferință, ca nicio echipă să nu retrogradeze în Liga 3 în acest an, iar primele șase clasate se vor bate la promovarea în prima ligă cu punctele înjumătățite.

Astfel, „studenții” pregătiți de Adrian Falub termină acest sezon 2019-2020 pe un mediocru loc 13 în eșalonul doi, unul care poate fi catalogat drept de coșmar prin prisma evoluției mult sub așteptări.

„U” în sezonul 2019-2020 din Liga a 2-a: 23 de meciuri disputate / 27 de puncte / 5 victorii – 12 remize – 6 înfrângeri / GOLAVERAJ: 29-26

„Acest sezon de Liga 2, din care s-au disputat 24 de etape dintr-un total de 38, până la suspendarea sa din cauza pandemiei de COVID-19, se va încheia prin scenariul 3, votat de majoritatea cluburilor. Acesta urmează să fie aprobat, cel mai probabil ca și în cazul Ligii 3, într-o viitoare ședință a Comitetului de Urgență al FRF”, scrie liga2.ro.

Un nou început pentru „U”, dar cu probleme financiare

Conducerea Universității poate începe reconstrucția echipei și pregătirea unui lot puternic care se poate lupta anul viitor pentru promovare, însă bugetul clubului este unul de restriște, mai ales după ce fondurile de la bugetul local oferite de Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj asociaților sportive au fost înghețate pe perioada pandemiei de coronavirus și a stării de urgență.

Nici sponsorii nu mai sunt atât de darnici în acest sezon cu Universitatea, sursele noastre ne-au declarat că unele companii au redus sponsorizările și au direcționat fondurile spre sectorul medical pentru lupta cu COVID-19.

Astfel, misiunea conducătorilor Universității Cluj și ai staff-ului administrativ format din președintele Radu Constantea și directorul general Daniel Stanciu va fi una extrem de dificilă în acest an pentru formarea unui buget consistent care să asigure stabilitate financiară echipei în sezonul următor.

Banca tehnică a echipei ar putea suferi și ea modificări, este puțin probabil ca Adrian Falub să mai rămână „principal” și din sezonul viitor, urmând ca acesta să activeze ca manager sportiv, iar un alt tehnician să preia postul.

Au fost discuții și negocieri cu anumiți antrenori mai mult sau mai puțini experimentați pentru preluarea băncii tehnice a „șepcilor roșii”, dar nimic concret deocamdată.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *