Peluza Șepcile Roșii a oferit un comunicat oficial legat de situația Universității Cluj și despre ședința de marți, 16 iunie, la care au participat principalii reprezentanți ai conducerii clubului.

Redăm integral comunicatul suporterilor „șepcilor roșii”

𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗣𝗲𝗹𝘂𝘇𝗮 Ș𝗲𝗽𝗰𝗶𝗹𝗲 𝗥𝗼și𝗶 𝟭𝟴.𝟬𝟲.𝟮𝟬𝟮𝟬

Marți, 16 iunie 2020, Peluza Șepcile Roșii a convocat o întâlnire cu conducerea clubului de fotbal FC Universitatea Cluj. Au participat Radu Constantea (Președinte FCU), Daniel Stanciu (Manager General FCU), Adrian Falub (Antrenor FCU) și Bogdan Cantor (Secretar General FCU). Obiectivul ședinței a fost crearea unui context în care Peluza și Clubul de fotbal să aibă oportunitatea unui dialog deschis, având în vedere situația incertă în care se află echipa.

Peluza și-a luat timpul necesar pentru redactarea acestui comuncat întrucât discuțiile au durat mai bine de 3 ore. Ținem să precizăm că ne manifestăm dezamăgirea față de articolele apărute în presa locală pe tema acestei întâlniri, informațiile publicate fiind nefondate, incomplete, fără a se cere o opinie legată de discuțiile purtate. Pe această cale, aducem aminte faptul că Peluza Șepcile Roșii are și a avut întotdeauna deschidere față de organizațiile media. Apreciem comunicarea sinceră, transparența și considerăm că orice subiect legat de Universitatea Cluj merită respectul nostru, al tuturor.

Încă de la începutul ședinței, poziția Peluzei a fost una fermă în ceea ce priveste structura organizatorică a clubului, cu accent pe respectarea și asumarea atribuțiilor aferente fiecărei persoane din Club.

În continuare, vă prezentăm întrebările adresate reprezentanților clubului, răspunsurile acestora și cerințele suporterilor:

𝗨𝗻𝗱𝗲 𝗻𝗲 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝗺 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝘂𝗻𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗮𝗿 ș𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝘀𝗼𝗹𝘂ț𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿?

Președintele a afirmat faptul că în urmatoarele două săptăpmâni se va contura bugetul, conducerea aflându-se în discuții avansate cu sponsorii principali ai echipei, care își doresc să continue cu cel puțin aceeași sumă ca și până acum. De asemenea se poartă discuții și cu alți potențiali parteneri.

Reprezentanții clubului au mai adăugat faptul că situația actuală a afectat fondurile aprobate de către Consiliul Local pentru sport. Aceștia consideră fondurile publice ca fiind insuficiente pentru a susține performanța, fiind mult mai mici comparativ cu celalalte echipe din același eșalon fotbalistic. Aceste fonduri nu sunt de neglijat și sunt primordiale pentru existența clubului, dar un obiectiv important este și atragerea mediului privat pentru constituirea majoritară a bugetului și susținerea performanței.

𝗖𝗶𝗻𝗲 𝗿ă𝘀𝗽𝘂𝗻𝗱𝗲 𝗱𝗲 î𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲𝘇𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗼𝘀 𝗱𝗲 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻, 𝗱𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗹𝘁𝘂𝗶𝗲𝗹𝗶𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗳𝗼𝗻𝗱𝗮𝘁𝗲 și 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝘂𝗹𝘂𝗶?

Președintele a afirmat că este dispus să predea ștafeta în următorarele săptămâni în momentul în care clubul va avea o stabilitate din punct de vedere financiar și își va putea continua activitatea, în condițiile în care se propune o altă persoană competentă care să preia conducerea. În ceea ce privește startul sezonului și salariile nejustificate oferite unor jucători, acesta, împreună cu Bogdan Cantor, au afirmat faptul că Vice-Președintele clubului, Cosmin Irimieș a fost cel care a decis angajările și a semnat contractele. Din spusele acestora, Cosmin Irimieș nu mai deține în prezent funcția de Vice-Președinte al FC Universitatea Cluj.

Adrian Falub a recunoscut deschis tensiunile și nemulțumirile din vestiar din cauza salariilor mari contractate de portughezi, dar și faptul că Președintele, Radu Constantea, și Managerul General, Daniel Stanciu, au luptat să reducă sumele și să redreseze situația. Astfel, unele contracte au fost reduse la jumătate, iar altele reziliate în pauza competițională din iarnă.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗷𝘂𝘀𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰ă 𝗹𝗶𝗽𝘀𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 ș𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗮𝗿𝗲𝗻ță 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗰𝗹𝘂𝗯?

Departamentul de comunicare al clubului va fi restructurat și o persoană competentă va fi angajată să contribuie la redresarea situației actuale. Comunicarea este o problema ce trebuie rezolvată, iar reprezentanții au fost in unanimitate de acord ca acest aspect este în momentul de față un punct slab.

𝗖𝗲 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗻𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗺 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝘂𝗹 𝘂𝗿𝗺ă𝘁𝗼𝗿 și 𝗰𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗴𝗶𝗲 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗽𝘁𝗮 î𝗻 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗽𝗶𝗮𝘁? 𝗖𝘂𝗺 𝘃𝗲𝗱𝗲ț𝗶 𝗰𝗼𝗹𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗻 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝘃, 𝗰𝗲 îș𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗙𝗮𝗹𝘂𝗯-𝗦𝘁𝗮𝗻𝗰𝗶𝘂?

Managerul General, Daniel Stanciu, și antrenorul echipei, Adrian Falub, au confirmat faptul că muncesc și răspund împreună de tot parcursul viitor al echipei. Aceștia sunt singurii decidenți în ceea ce privește lotul, astfel ca niciun jucător nu va veni sau va pleca fără acordul ambelor părți.
Se dorește implicarea tineretul și toate resursele de juniori pe care clubul le are în construcția echipei viitoare, pentru urmatoarele 2-3 sezoane.

Invocandu-se problemele financiare și de natura organizatorică apărute în urma pandemiei, aceștia asigură suporterii că se dorește performanță și că fiecare va depune efort maxim pentru a crea o echipă competitivă în următorii doi ani. Se dorește contrucția unei echipe puternice cu accent pe susținerea talentelor din pepiniera proprie și promovarea în primul eșalon în sezonul 2021/2022.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗷𝘂𝘀𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰ă î𝗻𝘁𝗼𝗮𝗿𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗔𝗱𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗙𝗮𝗹𝘂𝗯 𝗱𝘂𝗽ă î𝗻𝗹ă𝘁𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗮 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗻𝘁ă 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽ă?

Adrian Falub a asigurat că va rămâne antrenorul echipei și nu își dorește să părăsească echipa, dar nici nu va accepta să fie înlăturat fără motiv întemeiat.

Se caută soluții de către Adrian Falub, dar se dorește liniște și performanță. Acesta a invocat trecutul ca o fiind problemă care l-a afectat și a confirmat întoarcerea lui drept o luptă pentru dreptate și pentru binele echipei.

𝗘𝘅𝗶𝘀𝘁ă 𝗶𝗻𝗳𝗹𝘂𝗲𝗻țe 𝗲𝘅𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲 î𝗻 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗲𝘀ș𝘁𝗲 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘇iț𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗷𝘂𝗰ăt𝗼𝗿𝗶?

Daniel Stanciu a răspuns ferm că nu există niciun impresar/agent de jucatori implicat în club și ca nu există, în consecință, nicio influență sau presiune exterioară în ceea ce privește eventuale selecții sau transferuri. Impreună cu antrenorul, se vor decide toate transferurile, presedintele clubului fiind solicitat doar pentru aprobarea bugetului.

𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗼𝘀/𝗠𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿𝘀𝗵𝗶𝗽 î𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗼𝗱𝗮𝘁ă 𝗰𝘂 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰ț𝗶𝗮 𝗰𝗹𝘂𝗯𝘂𝗹𝘂𝗶?

Reprezentanții clubului nu au putut aduce argumente pentru abandonul proiectului Socios/ Membership. Peluza solicită o atenție sporită în acest sens și dorește unirea suporterilor de la Tribuna 1, 2 și Peluză sub o organizatie de tip „Fan Club” care să se implice activ în continuarea acestui proiect.

De asemenea, se dorește implicarea unui număr de 2 sau 3 suporteri/cenzori care să participle constant la întrunirile unde se iau decizii importante pentru club și consideră că aceasta este un pas important în comunicarea și transparența de care este nevoie între tribună și conducere. Aceast aspect este confirmat inclusiv în statutul Asociației Sportive FC Universitatea Cluj, iar până în momentul de față nu s-a concretizat.

𝗣𝗲𝗹𝘂𝘇𝗮 Ș𝗲𝗽𝗰𝗶𝗹𝗲 𝗥𝗼ș𝗶𝗶 𝗮 𝗮ș𝘁𝗲𝗽𝘁𝗮𝘁 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 ș𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲𝗿ă𝗺 𝗰ă î𝗻𝘁âl𝗻𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿ă ș𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃ă. Î𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮𝗿𝗲, 𝗮ș𝘁𝗲𝗽𝘁ă𝗺 𝗰𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶𝗶 𝘀ă 𝘀𝗲 𝗺𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮𝗹𝗶𝘇𝗲𝘇𝗲 ș𝗶, 𝗮ș𝗮 𝗰𝘂𝗺 𝗻𝗼𝗶 𝗻𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰ă𝗺 𝟭𝟬𝟬% în 𝘀𝘂𝘀ț𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗹𝘂𝗯𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝘁𝗼ț𝗶 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲ți𝗻 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗳𝘂𝗻𝗰ți𝗲 î𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗰𝗹𝘂𝗯 𝗮𝘂 𝗱𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝘀ă 𝗱𝗲𝗮 𝗱𝗼𝘃𝗮𝗱ă 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶𝘀𝗺 ș𝗶 𝗮𝘀𝘂𝗺𝗮𝗿𝗲!

𝗣𝗿𝗶𝘃𝗶𝗺 𝗰𝘂 𝗼𝗽𝘁𝗶𝗺𝗶𝘀𝗺 𝘀𝗽𝗿𝗲 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿 și 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲𝗺 𝗰𝘂 𝘁ăr𝗶𝗲 𝗰ă 𝗮𝘁â𝘁 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗰â𝘁 𝘁𝗼ț𝗶 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗶𝘂𝗯𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝘀𝗶𝗺𝗯𝗼𝗹 𝘀𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰ă 𝗰𝘂 𝘀𝗶𝗻𝗰𝗲𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, „𝗨” 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗡𝗨 𝗠𝗢𝗔𝗥𝗘!

Written by

One thought on “COMUNICAT OFICIAL. Peluza Șepcile Roșii clarifică lucrurile despre situația lui „U” Cluj

1. Nu era vorba ca Falub va fi manager si ca va aduce un antrenor?
    Singura certitudine ii ca pana nu dispare Falub de pe banca nu avem nici o sansa sa construim, sa promovam, etc..