Veste bună pentru fanii baschetului clujean. Duško Vujošević va continua la U-BT Cluj-Napoca și în sezonul următor

U-Banca Transilvania Cluj a anunțat o veste bună pentru fanii baschetului clujean, titratul antrenor sârb Duško Vujošević va continua pe banca clujenilor și în sezonul următor, urmând să ocupe aceeași funcție, cea de antrenor-coordonator.

Vujošević va conduce staff-ul în care Mihai Silvășan va fi tot antrenor principal.

În vârstă de 61 de ani, Vujošević a bătut palma cu U-Banca Transilvania în vara lui 2019.

Cariera celui mai bun antrenor din baschetul european a început încă din 1976, ca tehnician la juniorii clubului Partizan. Ulterior, a ajuns să fie principal la seniorii puternicei formaţii din Belgrad, având şansa să pregătească, la nici 30 de ani, baschetbalişti de legendă precum Vlade Divac, Saša Đorđević sau Žarko Paspalj.

A ajutat echipa Partizan să câştige campionatul fostei Iugoslavii în 1987. Dule a mai cucerit două Cupe ale Iugoslaviei în 1989, respectiv 2002. Tehnicianul coordonator al formației noastre a reuşit să pună mâna pe Cupa Korać în sezonul 1987-1988. Tot în acel an, antrenorul a luat medalia de aur cu naţionala Iugoslaviei la campionatul european de juniori.

Deşi a colaborat timp de o stagiune cu Steaua Roşie, palmaresul impresionant al lui Duško Vujošević se leagă de Partizan. A cucerit 11 titluri de campion cu gruparea alb-negrilor în perioada 2002-2014. În plus, Vujošević se mândreşte cu cinci trofee de campion în Liga Adriatică, alături de trei Cupe ale Serbiei.

La nivel de club, Vujošević a mai antrenat echipele Club Deportivo Oximesa (Spania), Basket Brescia Leonessa (Italia), Olimpia Basket Pistoia (Italia), U.S. Victoria Libertas Pallacanestro (Italia), BKK Radnički (Serbia), CSKA Moscova (Rusia) şi Limoges (Franţa).

Sârbul are şi experienţă internaţională, fiind selecţioner al naţionalei Serbiei şi a Muntenegrului la EuroBasket 2003. Totodată, Dule a pregătit și naționala Bosniei.

Ca antrenor coordonator la U-Banca Transilvania, Duško Vujošević a cucerit Cupa României, iar baschetbaliștii alb-negri au ajuns până în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Mai mult, la momentul întreruperii campionatului intern, U-Banca Transilvania ocupa primul loc în clasament.

„Să fiu sincer, anul trecut, când am venit în Cluj, am avut o mică rezervă. Nu știam cum e clubul și cum o să mă simt în România. Pe parcursul sezonului, mi-am dat seama că nu trebuia să îmi fac griji. U-Banca Transilvania este un club foarte bine organizat, cu un finanțator stabil, Banca Transilvania, și cu fani devotați baschetului. Clubul are însă posibilitatea să facă un pas înainte. Mă refer aici la un progres semnificativ pe toate planurile. Drept urmare, am considerat că misiunea mea nu s-a încheiat. Era firesc să accept prelungirea contractului. Mai mult, Cluj-Napoca este un oraș foarte frumos. Găsesc aici tot ce am nevoie, în special din punct de vedere medical. Pot să trăiesc perfect la Cluj și să îmi duc la bun sfârșit misiunea. De abia aștept să începem noul sezon!„, a declarat Vujosevic pentru u-bt.ro.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *