„Veteranul” Laurențiu Rus, 35 ani, a revenit la „U” Cluj, clubul unde s-a format ca jucător

Universitatea Cluj a anunțat cel de-al doilea transfer al verii. Este vorba de mijlocașul veteran Laurențiu Rus (35 ani), care a revenit la clubul unde s-a format ca jucător și și-a făct junioratul, în 2004, la 19 ani.

Rus a părăsit-o pe „U” pentru gruparea Liberty Salonta, echipă care a evolua atunci în liga a doua.

Laurențiu Rus a jucat sub formă de împrumut în Ungaria la FC Sopron, după care s-a întors la formația din Salonta. În 2009 a fost transferat de Dinamo București (2009-2014), echipă pentru care a bifat 134 de meciuri, reușind 6 goluri și 14 assist-uri, atât în competițiile interne, cât și în Europa League (15 meciuri). În această perioadă, a evoluat și pentru FCM Târgu Mureș sub formă de împrumut, în returul stagiunii 2010-2011.

La începutul sezonului 2014-2015, clujeanul a fost transferat de Astra Giurgiu (25 de meciuri, 1 gol, 1 assist), apoi trecând pe la FC Voluntari (35 de meciuri, 3 goluri, 1 assist), CFR (40 de meciuri, 1 assist) și CSM Politehnica Iași (22 de meciuri).

Vitrina personală este una bogată la nivel intern, reușind să cucerească atât titlul de campion, cât și Cupa României și Super Cupa României.

Milocașul are și o convocare la echipa națională, pe 4 martie 2014, sub comanda lui Victor Pițurcă, pentru amicalul împotriva Argentinei lui Lionel Messi, jocul de pe Național Arena încheindu-se cu o remiză albă.

Sunt încântat de revenirea acasă, la Universitatea Cluj. Aștept să începem pregătirea pentru noul sezon și sper ca împreună să realizăm lucruri frumoase. E un sentiment special pentru că voi juca în fața galeriei din care făceam parte atunci când eram junior„, a declarat Laurențiu Rus, pentru fcucluj.ro.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *