Un conducător de joc din naționala Venezuelei, noul transfer al U-BT

U-BT Cluj-Napoca a anunțat pe propriul site că a ajuns la un acord în privința sud-americanului Gregory Vargas. Venezueleanul vine la clubul studențesc după ce a evoluat ultima dată în Israel, pentru Maccabi Haifa.

Înalt de 1.80 metri, Vargas a debutat ca baschetbalist profesionist la Patriotas de Cuarico, în țara natală. A mai evoluat la formațiile sud-americane Panteras de Miranda, Marinos de Anzoátegui, Angeles de Puebla, Reales de la Vega, Halcones Rojos Veracruz, Maratonistas de Coamo sau Guaros de Lara, acumulând experiență în ligile din Venezuela, Mexic sau Puerto Rico.

Sud-americanul a ajuns pentru prima dată pe bătrânul continent în 2015, la clubul israelian Maccabi Haifa, îmbrăcând ulterior și tricoul lui SLUC Nancy (Franța), respectiv Baloncesto Fuenlabrada (Spania). A fost desemnat de două ori cel mai bun apărător din Israel, țară unde a strâns și două prezențe la All Star Game, pe lângă titlul de cel mai bun pasator al ligii (2017).

Vargas este un component de bază al naționalei Venezuelei. Astfel, el a participat la FIBA World Cup 2019, acolo unde a bifat 5 prezențe, cu medii de 6.2 puncte, 2.6 recuperări și 2.4 pase decisive. În schimb, la Jocurile Olimpice de la Rio, fundașul s-a evidențiat cu statistici de 7.6 puncte, 4.6 pase decisive și 1.8 recuperări, amintește u-bt.ro.

În ceea ce privește statisticile din stagiunea 2019/2020, venezueleanul a avut medii de 11.5 puncte, 4.6 recuperări, 9.7 pase decisive și 1.7 intercepții pentru Maccabi Haifa.

„Vreau să mulțumesc clubului U-BT pentru oportunitatea de a face parte din echipă. Sunt foarte încântat și motivat să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să joc pentru un club de tradiție, care are referințe bune în baschetul european. Voi munci mult pentru ca acest sezon să fie așa cum ni-l dorim și vreau să le oferim bucurie fanilor, pentru că ei merită”, a declarat Gregory Vargas pentru u-bt.ro.

Pe lângă acest transfer, sub comanda tandemului Vujosevic-Silvășan a ajuns și pivotul Andrija Stipanovic, iar jucătorilor Donatas Tarolis, Patrick Richard, Karlo Zganec, Nandor Kuti, Ștefan Grasu și David Vida li s-au prelungit contractele.

Foto: fiba.basketball

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *