Se anunță show sub panou! U-BT a achiziționat un cubanez ce se remarcă prin slam-dunk-urile sale

U-Banca Transilvania a ajuns la un acord cu un baschetbalist care se remarcă prin numeroase acțiuni spectaculoase. Este vorba despre Karel Guzman, un jucător sud-american, component al naționalei cubaneze, notează site-ul clubului.

Guzman sosește la Cluj-Napoca după ce a evoluat pentru Olimpico La Banda din Argentina în ultimele trei sezoane. Sportivul în vârstă de 25 de ani poate evolua atât pe poziția de fundaș, cât și pe cea de extremă (pozițiile 2 și 3). De-a lungul carierei, cubanezul a mai îmbrăcat maioul grupărilor Ciclista Juninense (Argentina) și Capitalinos Azules de la Habana (Cuba). 

Guzman a bifat 22 de partide în sezonul precedent, remarcându-se cu medii de 13.2 puncte, 6.9 recuperări și 1.4 pase decisive. Cubanezul este un jucător atletic, care se remarcă prin slam-dunk-uri. În același timp, are mână bună de la distanță (46/113 – 40.7%), dar și la aruncările de două puncte, unde Guzman a avut un procentaj de 70% (56/80).

Alături de naționala Cubei, Guzman a participat la FIBA AmeriCup (2015), calificările pentru Campionatul Mondial (2017), precalificările pentru AmeriCup (2019) și calificările pentru AmeriCup (2020).

Sunt foarte fericit pentru că ați avut încredere în mine și ați vrut ca eu sa fac parte din echipă. Obiectivele sunt foarte clare: sa îmbunătățim toate rezultatele pe care clubul le-a avut sezonul trecut. Fanilor vreau sa le spun că avem nevoie de sprijinul lor necondiționat, iar din partea mea să se aștepte să dau totul pe teren„, a declarat Karel Guzman pentru u-bt.ro

Foto: canchalatina.com

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *