U-BT Cluj-Napoca continuă să întărească lotul pentru noul sezon. Un fundaș canadian, ultima achiziție

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania este una dintre cele mai active formații din Liga Națională pe piața transferurilor, iar ultimele două achiziții sunt canadianul  Justin Edwards și venezueleanul Gregory Vargas.

Ultimul transfer din tabăra alb-negrilor este Justin Edwards, un fundaș canadian de 1.91 m, care a evoluat în două dintre cele mai puternice campionate ale Europei, cum ar fi Italia și Franța.

Născut pe 31 octombrie 1992 la Scarborough, Ontario, Edwards a urmat colegiul în Statele Unite. Mai exact, sportivul a studiat la două universități importante din NCAA, și anume University of Maine, respectiv Kansas State.

Justin a încheiat facultatea în anul 2016, atunci când și-a început și cariera profesionistă. Astfel, el a semnat un contract în Ungaria, cu  Alba Fehérvár. Alături de această formație, canadianul a bifat prezențe în FIBA EuropeCup Challenge și a câștigat Cupa și campionatul Ungariei. În 47 de partide, nord-americanul a înregistrat medii de 14.9 puncte, 4.2 recuperări și 3.2 pase decisive.

După ce a petrecut o lună anului 2017 în liga de vară a NBA, Edwards s-a transferat în Italia, la Orlandia Basket. Deși s-a impus repede în Italia, fiind desemnat la un moment dat jucătorul etapei în prima ligă, Justin a căutat o altă aventură și a plecat în Coreea de Sud. Noul nostru fundaș a mai trecut pe la Nanterre 92 (Franța) și Ironi Nahariya (Israel).

Ultima dată, Edwards s-a regăsit în lotul maghiarilor de la Egis Körmend, pe care i-a ajutat cu 13.5 puncte pe meci, respectiv 4.6 recuperări și 2.9 assist-uri.

”Am ales U-BT pentru că este un club foarte bine organizat. Echipa are ca obiectiv câștigarea Ligii Naționale, iar eu îmi doresc să fiu campion. În plus, șansa de a participa în Basketball Champions League este un obiectiv foarte important pentru mine și voi da totul pentru ca echipa să ajungă cât mai departe în această competiție.”, a declarat Edwards.

Written by 

One thought on “U-BT Cluj-Napoca continuă să întărească lotul pentru noul sezon. Un fundaș canadian, ultima achiziție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *