Alexandru Dedu, după stabilirea semifinalelor Cupei României FAN Courier: „Pot apărea surprize!”

Președintele Federației Române de Handbal mizează pe spectacol în semifinalele Cupei României FAN Courier.

Sorții au decis ca pentru trofeu să se lupte Rapid cu câștigătoarea dintre campioana Vâlcea și Brăila, iar Gloria Buzău contra învingătoarei dintre CSM București, deținătoarea Cupei, și CSM Slatina.

„Datorită situației în care ne aflăm, toate echipele au șanse egale în acest moment, pentru că e greu de câștigat forma sportiă după o pauză atât de mare. Cupa este o competiție a surprizelor și au existat în toate fazele din acest sezon surprize, mă aștept să fie și în continuare. Cupa României, ca și competiție, este spectaculoasă. Până în acest moment nici o echipă nu a transmis, oficial, că este dornică să organizeze Final Four-ul. Noi, ca federație, suntem pregătiți să organizăm competiția, dar nu am stabilit un loc de desfășurare, așteptăm întâi punctul de vedere al echipelor” – Alexandru Dedu, președinte al Federației Române de Handbal.

Cristina Vărzaru: „Ne e dor de handbal tuturor

Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH, a fost cea care a coordonat tragerea la sorți desfășurată online, cu reprezentanții cluburilor urmărind procedura de la distanță, din fața laptopurilor.

„Este o situație aparte, pe care nu și-o dorește nimeni, dar nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm. Vom avea parte de meciuri interesante, surprize au fost și este posibil să mai fie pentru că echipele pun mare preț pe competiție, chiar dacă anul acesta nu mai oferă câștigătoarei un loc în cupele europene. Echipele care participă la Final Four își pot exprima dorința de a organiza competiția în termen de o săptămână de la tragerea la sorți. Dacă vor fi mai multe doritoare, vom trage la sorți dreptul de organizare. Dacă nu, Federația va organiza totul. Sperăm să desfășurăm competiția în august, ne e dor tututor de handbal. Indiferent de ceea ce se va întâmpla în jur, ne dorim să ne desfășurăm viața în mod normal, adaptat la situație și la lucrurile pe care le trăim” – Cristina Vărzaru, secretar general al Federației Române de Handbal. 

Meciurile se reiau la 20 august

Federația a anunțat și programul meciurilor, în cazul în care lucrurile nu se vor precipita din cauza Pandemiei de Coronavirus și nu vor fi alte restricții. Astfel, sferturile restante din Cupa României FAN Courier se vor juca la 20 august, urmând ca Final Four-ul să aibă loc la 22-23 august. În competiția masculină, Final Four-ului Cupei României FAN Courier are loc pe 15-16 august.

Locul de desfășurare al Final Four-ului nu a tost stabilit, urmând ca echipele să-și manifeste interesul de a organiza evenimentul. În cazul în care nici unul dintre cluburi nu-și va dori acest lucru, de organizare se va ocupa Federația Română de Handbal.

Partidele restante din sferturi

SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila

CSM București – CSM Slatina

Semifinalele Cupei României FAN Courier

Rapid București – SCM Râmnicu Vâlcea/ HC Dunarea Brăila

SCM Gloria Buzău – CSM Bucuresti /CSM Slatina.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *