Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj: „Dacă facem rezultate cu aceste superechipe nu e miracol. E supermiracol!”

Dan Petrescu și Alexandru Chipciu au susținut o conferință de presă premergătoare duelului de miercuri seara, ora 21, dintre CFR Cluj și Dinamo Zagreb. Antrenorul campioanei României a prefațat duelul din turul al doilea UEFA Champions League împotriva croaților.

Tehnicianul a anunțat-o pe Dinamo Zagreb mare favorită în jocul de miercuri și s-a plâns de lipsa timpul de pregătire pentru acest joc:

N-am avut timp de nimic. De obicei, ce făceam în 6 zile, am făcut într-una.Am văzut patru meciuri ale croaților. Echipa nu e pregătită, nici nu are cum, fără cantonament, fără pregătire, toți jucătorii suferă. Acest duel vine mult prea repede. Dinamo Zagreb are cel puțin 90 la sută șanse

Petrescu a tras un semnal de alarmă în privința diferenței dintre fotbalul din România și cel din Croația:

„Fotbalul croat e în fața României cu 22 de ani. Hai să fim serioși! La orice nivel, națională, echipe de cluburi. Uitați-vă pe ce bani vând ei! Ei vând pe 70 de milioane, iar noi pe cine? Pe nimeni! Zicem că-i dăm cu 10, cu 15 milioane de euro, serios?! Jucătorii români nu evoluează nicăieri, iar ai lor sunt la Barcelona și la Real Madrid”

La final, Petrescu a răbufnit în urma unei întrebări venite din partea unui jurnalist:

„Voi tot timpul spuneți că exagerez, dar cât valorează croații, cât valorează ai noștri? Croația putea să fie campioană mondial. Pe câți bani a vândut Dinamo Zagreb în ultimii ani? Peste o sută de milioane de euro ei. Noi? Hai să vedem realitatea. Eu sunt un prost, moderatorii TV sunt buni. Alții sunt buni, eu sunt prost. Că eu zic realitatea, că eu exagerez. Eu spun statistica. Dacă facem rezultate cu aceste superechipe nu e miracol. E supermiracol! Vrem în grupele Champions League? Păi, cine ajunge acolo, dacă ajunge, ar trebui să le facă statui tuturor jucătorilor! Până nu vine un patron să bage 100 de milioane de euro, nu avem ce vorbi. Dacă nu batem pe Dinamo Zagreb, chiar ar fi ceva normal”

Prezent și el la conferința de presă, mijlocașul dreapta Alexandru Chipciu a declarat următoarele:

Foto: Dan Tăuțan

„Ne simțim foarte motivați, acestea sunt meciuri în care vrei să joci, să demonstrezi că ești foarte bun. Momentan, ne gândim doar la Champions League, nu și la Europa League. Băieții au demonstrat anul trecut că au multă valoare, au creat un CFR Cluj foarte puternic.  Nu știu dacă e bine sau e rău că este un singur meci, eliminatoriu. E bine că jucăm acasă” 

Chipciu e conștient de valoarea croaților, dar spune că preferă oricând un asemenea adversar în locul unei deplasări în Malta:

Știm că Dinamo Zagreb este o gruparea mai puternic financiar, dar vrem să-i eliminăm pe croați. Adversarul sigur se gândește că este mai bun ca noi, lucru care ne ajută. Suntem foarte motivați. Prefer un meci cu Dinamo Zagreb, pe un teren bun, decât unul ca în Malta, cu Floriana. Și eu când eram copil și mă gândeam că joacă naționala în Malta sau în Feroe, știam că românii bat la 7-8 goluri diferență. Dar lucrurile s-au schimbat, a fost greu pe sintetic, cu brazilieni și argentinieni naturalizați”

Foto titlu: DigiSport

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *