„Remontada” mai ușoară decât ar fi crezut. Potaissa Turda merge fără emoții în turul al doilea din EHF European League

Cu un handicap de două goluri format din partida tur de la Turda, băieții lui Horațiu Gal au mers în Croația cu gândul clar de a se califica în turul secund al EHF European League. Finalul a fost unul fericit, iar Potaissa a câștigat ușor, scor 27-32.

Deși au deschis scorul prin Roland Thalmaier și și-au ținut adversarii pe 0 goluri marcate în primele 5 minute, turdenii nu s-au putut distanța la mai mult de un gol în debutul jocului. Același Thalmaier a făcut 3-5, fiind prima dată când Potaissa egala situația la general.

Treptat, cu un joc defensiv mult schimbat în bine și atenuând aproape total faza a doua a croaților, care nu au avut posibilitatea să termine o fază pe contraatac la fel de des ca în tur, elevii lui Horațiu Gal s-au desprins încet.

De la 4-5 în minutul 9, s-a făcut 4-10 (min. 17), iar Turda era capabilă să mărească și mai mult diferența. Cu Cristi Ghiță (6 goluri) și Marius Szoke (4) foarte eficienți de la distanță în prima repriză, Turda a intrat la cabine cu un avantaj consistent, 11-18.

Poarta solidă, atacul pe măsură

Spre deosebire de jocul din România, magnificii au fost mult mai eficienți pe atac după 30 de minute, având 75% procentaj la nivelul aruncărilor, marcând în total 18 goluri. În același timp un sprijin important a venit din poartă, cu evoluții solide pentru Șelaru și Irimuș.

De asemenea, blocul defensiv și-a făcut treaba, menținând-o pe Gorica la sub 50% în ceea ce privește aruncările reușite și cu 12 atacuri ratate din totalul de 23.

Repriza secundă din tur a fost dată uitării. Potaissa s-a menținut tare și la reluare

Cu speranța că pot reduce din diferență, ori chiar să întoarcă soarta meciului la fel ca și la Turda, cei de la Gorica au venit la 5 goluri, prin reușitele lui Davor Cavar și Paolo Kraljevic (13-18).

Potaissa nu a repetat însă jocul modest de pe teren propriu și a fost capabilă să-și mențină avantajul format după 30 de minute, ba chiar să-l mărească în mai multe perioade ale jocului. Prima dată, Ghiță a făcut 15-23 (min. 44), cea mai mare diferență de pe tabelă, pentru ca mai apoi Răzvan Pavel să ducă scorul la 16-25 (min. 46).

Până la final, diferența a scăzut la 5 goluri, iar Turda s-a impus cu 27-32 și +3 la general. Cristi Ghiță și compania vor juca în turul secund al competiției, jocurile fiind programate pentru 22 (turul) și 29 septembrie (returul).

HRK Gorica (Croația) – AHC Potaissa Turda 27-32 (11-18)

Gorica: Puric (17% mingi apărate), Sladoljevic (25%) – portari; Novak (6 goluri), Cavar (5), Cekovic (4), Laljek (4), Gal (3), Kraljevic (2), Klarica (2), Goricanec (1). Antrenor: Andrija Nikolic

Turda: Irimuș (42% mingi apărate), Șelaru (43%) – portari; Ghiță (9 goluri), Cîntec (6), Szoke (6), Pop (3), Thalmaier (3), Iancu (2), Pavel (2), Dragas (1). Antrenor: Horațiu Gal

Au arbitrat Aleksandar Jovic și Nedim Arnautovic (Bosnia-Herzegovina), iar delegat EHF a fost Lidija Bojic-Cacic (Croația).

Foto: Facebook Potaissa Turda / ActionFoto.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *