„U” Prodvinalco a cedat în meciul cu ACS Tomitanii Constanța și încheie sezonul 2019-2020 pe locul 6 în Superligă

Echipa de rugby masculin „U” Prodvinalco a încheiat cu o înfrângere sezonul 2019-2020, scor 23-29, împotriva formației ACS Tomitanii Constanța, sâmbătă, 5 septembrie, pe teren propriu, într-o partidă pentru locurile 5-6.

La partida din Parcul Babeș a asistat și fotbalistul Gabriel Tamaș, accidentat la picior după meciul cu Aerostar Bacău, diagnosticul medicilor fiind ruptură de menisc. Acesta va suferi marți o intervenție chirurgicală, iar luni, 7 septembrie, vrea să intre în meciul cu ASU Poli Timișoara, de la ora 18:30, pe Cluj Arena.

Constănțenii au fost primii care au deschis scorul în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” cu un reușit de Nasalo Jone Marawa și transformarea fructificată de Burlacu. Clujenii au redus din diferență cu primul eseu care i-a aparținut lui Claudiu Curcă, iar Ovidiu Melniciuc a reușit transformarea.

Tomitanii au mai reușit să înscrie încă trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă semnată de Burlacu, iar Ciocoiu a înscris al doilea eseu al Constanței, cu transformarea reușită de Nasalao (7-17). Până la pauză, Mazăre a înscris și el trei puncte și a dus scorul la 10-17.

În partea secundă, oaspeții au înscris un eseu prin Lesumaitaiti și transformat de același Nasalao, iar replica Universității Cluj a venit cu un nou eseu reușit de Petrica Mihalache și transformat de Ionuț Mazăre. (17-24)

Alb-negrii s-au apropiat la patru puncte de adversari printr-o nouă lovitură de pedeapsă fructificată de Mazăre. Rugbyiștii de la malul mării au gestionat mai bine finalul și au fost mai lucizi, reușind un alt eseu prin Nasalao, iar Universitatea a mai pus doar trei puncte pe tabelă până la final pentru 23-29.

În urma acestui rezultat, ACS Tomitanii au încheiat acest sezon pe locul 5 în Superliga CEC Bank, iar Universitatea Cluj pe poziția a 6-a.

FOTO © Jucan Marius Lucian

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *