Eșecul lui Falub. „U” Cluj se întoarce fără puncte de la Buzău

După înfrângerea din etapa trecută cu Timișoara, Universitatea Cluj nu se regăsește și a ajuns la al doilea eșec consecutiv din noul sezon, după ce au pierdut pe terenul Gloriei Buzău, scor 2-1 (0-1), duminică, 13 septembrie, într-o partidă care a contat pentru etapa a treia.

Partida din ‘Crâng” a început cu gazdele în forță, care au avut prima situație la poarta lui Muțiu în urma unei reluări peste poartă expediate din marginea careului (9). Replica clujenilor a venit rapid, Ioan Filip a trimis cu capul spre poartă, dar Stoian a prins acrobatic (11).

Universitatea Cluj a deschis scorul în minutul 15 prin „decarul” Idan Golan, care a fost servit cu o pasă excelentă cu călcâiul de Goga, a scăpat singur spre poartă și l-a învins elegant pe Stoian. Jucătorul israelian este la prima reușită într-un meci oficial pentru „șepcile roșii”.

Buzoienii au obținut un fault la marginea careului, comis de Neciu asupra lui Ignat, iar Vlad Muțiu a intervenit și a respins de sub bară șutul lui Roșu (32). Gloria a presat și a avut două cornere consecutiv, dar defensiva alb-negrilor a fost la post de fiecare dată.

După înscrierea golului, alb-negrii s-au retras și nu au mai reușit să amenințe poarta gazdelor. Atacantul Gloriei Chica Rosa a încercat să simuleze un fault în careul clujenilor, dar „centralul” nu s-a lăsat înduplecat și i-a arătat cartonașul galben (39).

În finalul primei părți, buzoienii au tremurat la ocazia de 2-0 a Universității, după ce Alexandru Negrean a întors o minge pentru Goga în centrul careului, iar veteranul alb-negrilor a reluat din prima puțin pe lângă bara din stânga porții lui Stoian (44).

Gazdele au atacat în debutul reprizei secunde și au avut atitudine pe teren, spre deosebire de trupa lui Falub care a arătat ca o formație blazată și fără orizont. Gloria a avut o situație bună de a egala la o centrare bine plasată în careu a lui Sergiu Pârvulescu, dar Huiban a avut o execuție defectuoasă peste poartă (54). Tucaliuc a tras și el puțin pe lângă poarta lui Muțiu din marginea careului (55).

Ocaziile s-au înmulțit la poarta Clujului, iar Huiban a trimis o centrare foarte bună în careu, de unde Stoica a reluat puțin pe lângă poartă cu capul din cădere (66). Până la urmă, forcingul ofensiv al gazdelor a dat roade în minutul 72, care au reușit să egaleze prin Maxim Iurcu, acesta scăpând din marcajul lui Andrei Mureșan și l-a învins pe Muțiu cu capul (1-1).

Nu a trecut mult, iar Gloria Buzău a continuat să preseze, să atace și să forțeze, iar în minutul 86 a dat lovitura de grație trupei lui Falub, prin același Iurcu, care a bifat dubla și a stabilit scorul final la 2-1.

Universitatea Cluj se întoarce „acasă” fără niciun punct din „Crâng”, iar etapa viitoare va primi vizita formației Unirea Slobozia, marți, 22 septembrie, de la ora 19:00.

Echipele de start:

„U” Cluj: Muțiu – Inacio(Ștefănescu-min.87), Luchin, Mureșan, Neciu (Taub, min. 78) – Filip, Negrean, Barbu (Roskopf, min.78) – Mâneran(Ilieș-min.61) Golan, Goga (cpt)

Rezerve: Vâtcă, Rus, Ilieș, Novac, Roskopf, Ștefănescu, Telcean, Taub, Pop

Antrenor: Adrian Falub

SCM Gloria Buzău: Stoian – Ghinga, Toma, Ioniță, Balgiu – Tucaliuc, Huiban – Ignat (S. Pârvulescu, min. 46), Chica Rosa (Stoica, min. 46), Roșu – Savin (Ciobanu, min. 46)

Rezerve: Horeboiu, Perju, Pârvulescu, Stăiculescu, Pațurcă, Ciobanu, Piftor, Stoica, Iurcu

Antrenor: Ilie Stan

Arbitru principal: Rareș Vidican (Satu Mare)

Asistenți: Ovidiu Timar (Bihor), Ionuț Marius (Teleorman)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *