Victorie chinuită pentru CFR Cluj pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Campioana CFR Cluj a reușit să se impună duminică, 13 septembrie, în fața celor de la FC Hermannstadt, la limită, scor 1-0, pe teren propriu, într-un meci în care s-a simțit lipsa lui Deac și Chipciu.

Peluza Vișinie a afișat la începutul partidei unui banner pe care a fost inscripționat: Fotbalul fără suporteri / Nu are valoare!

Trupa antrenată de Dan Petrescu începe ofensiv meciul împotriva sibienilor, iar prima șansă a CFR-ului vine în minutul 5 după ce Susic ia o acțiune pe cont propriu și șutează peste poarta lui Figueredo. Susic are o a doua șansă în minutul 8 după ce transformă bine o lovitură liberă puțin pe lângă poarta goalkeeper-ului portughez al oaspeților.

Feroviarii nu scapă jocul din mână și au avut o nouă ocazie care i-a aparținut lui Djokovic după un șut din unghi din afara careului, respins de Figueredo în corner (23).

Prima repriză a fost dominată copios de echipa clujeană, dar care nu a reușit să pună mari probleme echipei antrenate de Ruben Albes. De partea cealaltă, Hermanstadt s-a apărat bine și a încercat să surprindă pe contraatac fără să pună în dificultate prea mare apărarea feroviară.

În al doilea mitan, oaspeții au o primă șansă după o combinație în viteză a lui Jo Santos și Sîntean, însă feroviarii scapă cu fața curată după ce Jo Santos trimite în viteză mult pe lângă buturile apărate de Bălgrădean.

Feroviarii sunt aproape de gol după o fază creată de Păun, dar spre bucuria oaspeților șutul expediat este unul slab, fiind prins cu ușurintă de Figueredo.

După un corner scos de Cestor, CFR reușește să deschidă scorul prin Vinicius în urma unui corner, în care s-a înălțat bine și a lovit puternic cu capul, fără nicio șansă pentru portughezul din poarta sibienilor (67).

Golul marcat de Vinicius le-a dat încredere feroviarilor care au o nouă șansă de gol prin Păun, care a reușit să aibă o execuție acrobatică parată cu greu de Figueredo (71).

În minutul 78, Vinicius e aproape de gol după o nouă lovitură de cap dintr-un corner, însă mingea trece nefericit pe lângă vinclul porții.

Tânărul Petrila îl întinde serios pe portarul oaspeților, dar acesta reușește o nouă paradă lăsând doar 1-0 pe tabelă (87). Fabio Fortes ratează o șansă monumentală de a egala după ce șutul trimis din câțiva metri l-a nimerit în plin pe Bălgrădean (92).

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean- Camora, Cestor, Vinicius, Susic – Djokovic, Bordeianu (Hoban, min 88), Itu (Păun, min. 45) – Costache (Petrila, min 56), Rondon (Burcă, min 88), Debeljuh (Omrani, min. 73)

Rezerve: Sandomierski, Ciubotariu, Burcă, Hoban, Păun, Petrila, Pereira, Omrani, Vojtus

FC Hermanstadt: Figueiredo – Belu, Viera, Stoica, Opruț – Pires (Fortes, min 80), Dâlbea – P. Petrescu (Caiado, min. 63), Sîntean (Dumitru, min. 63), Jo Santos – Ad. Bălan (Karanovic, min. 63)
Rezerve: Pop, Caiado, Vodă, Buzan, Karanovic, Dumitru, Scarlatache, Mustivar, Fortes Moreira

Arbitru: Ovidiu Hațegan / Asistenți: Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe

Cartonașe galbene: Viera(6), Sîntean(62), Ruben Albes (88)

În urma acestei partide, CFR acumulează 7 puncte și urcă pe locul 3 în clasament. Etapa următoare, feroviarii îi vor ca adversari pe cei de la Astra Giurgiu, în deplasare.

Written by 

One thought on “Victorie chinuită pentru CFR Cluj pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *