Experiența lotului a contat la final. Potaissa Turda depășește Timișoara după 50 de minute echilibrate

Primul meci din noul sezon al Ligii Zimbrilor la handbal masculin a fost sub semnul echilibrului aproape în totalitate între Turda și Timișoara. Szoke și compania au trecut pe final de o apărare a „violeților” întinerită vara aceasta.

Debutul jocului a adus o serie de greșeli neforțate pe atac, de ambele părți și o serie de trei atacuri nefinalizate pentru Turda înaintea primului gol reușit de Huba Talas (1-2).

Cu o apărare puternică, dar și agresivă, Potaissa a încasat câteva eliminări, dar Timișoara nu a profitat de fiecare dată de omul în plus pe teren.

Prima jumătate a meciului a găsit-o pe Politehnica în avantaj, 5-4 (min. 12), dar Cristi Ghiță și mai apoi Răzvan Pavel și-au dus echipa la +1, moment după care Potaissa nu a mai cedat avansul pe tabelă în prima parte.

Marius Szoke a marcat pentru 10-8, diferența maximă în primele 30 de minute, iar Milos Dragas a stabilit scorul pauzei, 11-9 pentru „magnifici”.

Pe lângă apărările solide, a fost și repriza portarilor, atât Cristian Tcaciuc, cât și Ionuț Irimuș apărându-și echipele de la primirea unor goluri în plus, chiar în situații de 1 la 1.

Repriza a doua, mult mai animată pe plan ofensiv

Cu toate că a izbutit în unele rânduri să egaleze (14-14, 17-17, 18-18), Poli nu a fost capabilă să preia conducerea, iar Potaissa a găsit mereu antidotul ofensiv pentru a fi cu un gol peste adversari.

Echilibrul părții secunde a fost perturbat parțial de distanțarea la 3 goluri, 22-19, prin reușita lui Răzvan Pavel din jumătatea proprie de teren.

Experiența mai mare de partea magnificilor și-a spus cuvântul în ultimele 10 minute, când formația „violetă” a căzut ușor fizic, iar Potaissa și-a format un avans de 6 goluri, scor 26-20 (gol Szoke).

În cele din urmă s-a terminat 28-24 pentru turdeni, dar calmul pe tabelă a venit abia spre final, când „poliștii” au fost depășiți ușor pe ambele faze.

După debutul cu dreptul din noua ediție a Ligii Zimbrilor, pentru Potaissa Turda urmează un derby mâine în turneul de la Sfântu Gheorghe, cu CSA Steaua, meciul fiind transmis pe TVR 2 de la ora 17.

SCM Politehnica Timișoara – AHC Potaissa Turda 24-28 (9-11)

Poli Timișoara: Tcaciuc, Pap – portari; Baican 3 goluri, L. Caba (3), C. Dedu (3), Năstăsie (3), Barros (3), Neamțu (2), A. Dedu (2), Sadoveac (2), Fenici (2), Șomlea (1). Antrenor: Vlad Caba

Turda: Irimuș, Șelaru – portari; Szoke 8 goluri (5 de la 7m), Dragas (4), Pavel (4), Ghiță (3), Pop (2), Iancu (2), Ghivil (1), Talas (1), Savic (1), Rohozneanu (1), Thalmaier (1). Antrenor: Horațiu Gal

Rezultatele primei etape din Liga Zimbrilor:

CS Minaur Baia Mare – CSM Vaslui 28-23

CSM Reșița – CSM Focșani 2007 15-22

AHC Dunărea Călărași – CS HC Buzău 2012 20-21

CSA Steaua – CSU Suceava 24-24

AHC Dobrogea Sud Constanța – CSM Bacău 22-19

CSM Făgăraș – Dinamo 25-29

CSM București – CS Magnum Botoșani 34-22

Foto: arhivă ActionFoto.ro

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *