Trei foști jucători ai lui „U” Cluj vor să preia conducerea clubului: „Vrem să continuăm ceea ce nu am putut face ca jucători, să aducem echipa în Liga 1”

Apele continuă să fie învolburate la clubul de fotbal FC Universitatea Cluj, iar după demisia fostului antrenor Adrian Falub, care a părăsit echipă după trei etape la presiunea fanilor nemulțumit de jocul slab al favoriților din primele trei etape.

O nouă tabără și-a făcut simțită prezență în spațiul public care și-ar dori să preia conducerea clubului de la Radu Constantea și Daniel Stanciu. Este vorba de foștii jucători ai „șepcilor roșii”, Andrei Cordoș, Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu, toți retrași din activitate și care s-au hotărât să își pună la bătaie experiența acumulata pentru viitorul clubului unde s-au format ca jucători profesioniști.

Avem un proiect la care lucrăm, eu și cu Gabi Giurgiu și Octavian Abrudan. Au fost discuții încă de când eram eu în Lituania, dinainte să fie Daniel Stanciu la Universitatea Cluj.

Am o părere foarte bună despre ceea ce au încercat să facă la Universitatea, însă așa cum știm cu toții, din păcate, rezultatele au întârziat să apară. Cred că lumea nu prea mai are răbdare la Cluj. Să sperăm că cei din conducere au un plan și știu foarte bine ce au de făcut, pentru a redresa și unde ne dorim cu toții să ajungă echipa„, a declarat Andrei Cordoș, retras din activitate.

Planul celor trei

„În primul rând ne-am decis la proiectul acesta după ce, din păcate, am ratat promovarea în anul Centenarului, pentru noi a fost o dezamăgire enormă. Și atunci ne-am dorit să continuăm ceea ce nu am putut ca jucători, să încercăm să aducem U Cluj în Liga 1. Proiectul nostru consta într-o conducere în trei, Octavian Abrudan președinte, Gabi Giurgiu vicepreședinte, iar eu director sportiv. Ne dorim să fie totul foarte transparent, toate deciziile vor fi luate în trei. Nu vreau să spun acum mai multe, dar eu personal am avut o discuție amicală cu un antrenor foarte bun”, a prezentat planul Cordoș la Prosport Live.

Întrebat dacă directorul general al clubului, Daniel Stanciu, s-ar regăsi în viioarea organigramă, Cordoș a declarat că ar fi puține șanse ca acest lucru să se întâmple. „Nu vedem cum am putea colabora cu Daniel Stanciu”, a mai precizat acesta.

Octavian Abrudan (36 ani) este fiul fostului arbitru internațional Patrițiu Abrudan, director în cadrul Banca Transilvania. Acesta a trecut în cariera sa de fotbalist pe la Steaua București, Gloria Bistrița, FC Brașov, Rapid București, Milsami Orhei sau Gaz Metan Mediaș.

Andrei Cordoș (32 ani) este fiul fostului senator PSD Alexandru Cordoș, actual președinte interimar al PSD Cluj și candidat la Consiliul Județean. Ca jucător, pe lângă Universiatea Cluj, acesta mai are în CV formații ca Târgu Mureș FC Vaslui, Dinamo București, Pandurii Tg. Jiu, FC Botoșani, Luceafărul Oradea, Maziya și Zalgiris.

Gabriel Giurgiu (38 ani) a evoluat pe postul de mijlocaș și a trecut pe la următoarele echipe: Universitatea Cluj, Oțelul Galați, Rubin Kazan, Maccabi Netanya sau Concordia Chiajna.

Written by 

8 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, timp în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *