Rezultate modeste pentru echipele clujene în Liga a III-a. Sănătatea Cluj e dezamăgirea, iar Unirea Dej revelația după două runde

O singură victorie de data aceasta pentru reprezentantele județului Cluj în eșalonul terț, notată în dreptul Unirii Dej. Pe de altă parte, Sănătatea Cluj, Sticla Arieșul Turda și Someșul Dej au fost învinse în etapa a doua.

Runda secundă din „C” a început în ton pozitiv, cu Unirea Dej bifând un nou succes, al treilea la rând incluzând și victoria din Cupă. Dejenii s-au impus pe teren propriu, vineri, cu 2-0 în fața Industriei Galda, după un joc controlat în totalitate.

Mai mult, Unirea a avut și un om în plus pe teren mai bine de o repriză, după eliminarea lui Tegbo din tabăra oaspeților. Ionuț Rus (28) și Florin Blaj (63) au înscris pentru învingători, care încep sezonul cu 6 puncte din tot atâtea posibile.

Sănătatea pierde după două goluri din lovitură liberă. Turda a avut din nou o evoluție oscilantă

Foto: turdanews.net

Mutarea pe stadionul din Jucu nu pare să fie de bun augur momentan pentru Sănătatea Cluj, care a cedat din nou „acasă”. Și de această dată, „virușii” au oferit un meci cu multe goluri.

Dan Matei a deschis scorul dintr-o lovitură liberă executată perfect, cu mingea trimisă la vinclu (31). Unirea Alba Iulia a egalat însă cu două minute înainte de pauză, prin finalizarea cu capul din partea lui Marian Codrea.

Vizitatorii au întors scorul în repriza secundă prin același jucător, Alex Giurgiu, în decurs de 10 minute, ambele goluri venind din niște lovituri libere executate perfect și s-au impus cu 1-3.

Soarta nu a fost mai bună nici în cazul Sticlei Turda. Fotbaliștii lui Constantin Olariu au deschis scorul cu Avântul Reghin (Salcău, min. 20), dar egalarea a venit peste 10 minute prin Crișan. În ciuda unor 45 de minute destul de bune, Turda a fost de nerecunoscut în partea secundă, iar Luca (82) a punctat pentru mureșeni, care pleacă neînvinși din deplasare (1-2).

O lovitură de pedeapsă a făcut diferența între o trupă cu aspirații la promovare și o nou promovată

Revenită la Zalău după câteva săptămâni de la barajul de promovare în Liga 3, Someșul Dej a debutat cu o atenție mai mare acordată fazei defensive. Astfel, singurele ocazii au fost obținute pe contraatac, fără nimic notabil însă.

Partea a doua a adus și modificarea scorului pe tabelă, în favoarea formației gazdă, SCM Zalău, care a beneficiat de un penalty. Raul Stanciu a transformat, iar jocul s-a deschis mai mult din acel moment.

Șuturile fotbaliștilor de la Someșul Dej nu și-au găsit ținta, fiind fie blocate de apărătorii adverși, fie trimise deasupra porții, în timp ce Zalăul a ratat două mari oportunități de a majora scorul. Nou promovata pierde cu 0-1 și încheie o etapă nu tocmai prolifică pentru echipele județului Cluj din „C”.

Etapa viitoare

La finele săptămânii viitoare, doar o singură formație va juca pe teren propriu. Someșul Dej urmează să primească vizita formației Minaur Baia Mare, în vreme ce Unirea, Sănătatea și Sticla Arieșul vor juca în deplasare, astfel: Unirea 1924 Alba Iulia – Unirea Dej, Unirea Ungheni – Sănătatea Cluj și Industria Galda – Sticla Arieșul Turda.

De notat că Unirea Dej va avea două partide în decursul săptămânii viitoare, „uniriștii” fiind calificați în turul secund al Cupei României, unde vor juca, la Dej, cu Gloria Bistrița.

Foto: dej24.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *