Basketball Champions League, teritoriu interzis pentru U-BT. Clujenii cedează cu Igokea și încheie prematur aventura europeană

Schimbările din lot și lunga pauză datorită pandemiei de coronavirus nu au fost de bun augur pentru U-Banca Transilvania. Clujenii au cedat cu Igokea Aleksandrovac, 75-82, și își încheie rapid parcursul european din acest nou sezon.

U-BT: Vargas – Edwards – Richard – Tarolis – Stipanovic

Igokea: Pot – Atic – Josilo – Fundic – Carmichael

Încă din start, Igokea și-a arătat intențiile de a controla meciul, ducându-se într-un avantaj inițial, 2-6. În tot acest timp, primul 5 al clujenilor a suferit modificări, Vargas fiind scos după ce a acumulat rapid două greșeli personale.

Patrick Richard a readus rapid speranțele cu o triplă, 7-8, dar pe următorul atac „studenții” au ratat șansa de a prelua conducerea jocului în premieră, prin faultul în atac acordat lui Edwards.

Foto: basketballcl.com

A rămas cea mai bună ocazie de a conduce pentru U-BT, care a încheiat extrem de modest parțialul de debut, 13-23. Carmichael și Waller i-au dus pe bosnieci pentru prima dată în double digits, ultimul coș fiind un deep three. Interesant și că primele 12 puncte pentru Igokea au venit de la doar trei jucători, respectiv Atic, Pot și Fundic, fiecare cu 4.

Diferența s-a menținut în prima parte a sfertului secund, Justin Edwards apropiind-o pe U-BT la doar două posesii, 28-33, cu o aruncare din afara semicercului. Până la pauză s-a marcat de încă trei ori, iar la cabine s-a intrat cu avantaj pentru ex-iugoslavi, 31-38.

Jackie Carmichael, de neoprit împotriva Clujului. Evoluții de uitat pentru Stipanovic și Colmenares

Foto: basketballcl.com

Edwards (7 puncte) și Carmichael (9) au fost cei mai buni marcatori după 20 de minute. La nivelul recuperărilor disputa e egală, 17 (12 defensive, 5 ofensive). Igokea a aruncat mai precis (48% față de 41%), iar lupta de sub panou (22-14) a fost dominată de trupa lui Dragan Bajic, pe lângă punctele de pe bancă, 10-4.

Duelul pivoților a fost total tranșat de Igokea, cu Carmichael scăpând ușor de sub supravegherea lui Stipanovic sau Colmenares. De altfel, până la final, oamenii mari ai „studenților” au adunat doar 2 aruncări reușite din 9, spre deosebire de americanul adversarilor, cu 10/13 în 29 de minute pe parchet.

Igokea tranșează jocul în câteva minute cu un atac mai reactiv și productiv

Patrick Richard a deschis precis sfertul al treilea, 34-38, dar Igokea a avut un „run” de 9-3 și s-a refăcut rapid diferența de 10 puncte. Jocul a început să se rupă după un timp de odihnă solicitat de Silvășan la 39-49, din acel punct Igokea forțând pe plan ofensiv și a terminat aceste 10 minute cu avantaj de 14 puncte, scor 46-60. La 42-57 a fost diferența maximă, în urma unei aruncări de 3 puncte perfecte din partea lui Josilo.

Trezirea a venit mult prea târziu

Foto: basketballcl.com

Ultimul sfert a adus și ceea ce a lipsit mai bine de 30 de minute, atitudinea ofensivă și pătrunderile hotărâte, pe lângă aruncările de la distanță. Clujul a revenit treptat, dar nu s-a apropiat la mai puțin de patru puncte, cum a fost cazul la 71-75. Carmichael și Atic au calmat finalul, iar U-BT a cedat cu 75-82 la capătul unui meci în care a arătat bine doar în ultimul sfert, adjudecat cu 31-22.

Justin Edwards a pus 22 de puncte (6/6 din interiorul semicercului) și 7 recuperări în primul joc cu caracter oficial pentru U-BT, fiind secondat de Patrick Richard și Donatas Tarolis, ambii cu 15 puncte. Interesant e că toate punctele lui Richard au venit din aruncări de la distanță (5/10)

De partea cealaltă s-au remarcat Jackie Carmichael (25 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace), Edin Atic (12 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri) și Antabia Waller (10 puncte, 2/3 de la distanță).

Igokea va lupta pentru calificarea în grupele BCL pe 25 septembrie, de la ora 20, cu Sporting CP Lisabona, care a învins-o pe Fribourg Olympic (84-78).

În schimb, pentru U-Banca Transilvania va rămâne doar lupta pe plan intern, oficialii ardelenilor declarând de la început că nu iau în calcul o posibilă continuare în FIBA Europe Cup.

Foto: basketballcl.com

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.