Dan Petrescu (antrenor CFR Cluj) după calificarea în grupele Europa League: „Mi-aș dori adversari cu care să ne putem bate de la egal la egal”

CFR Cluj a obținut calificarea în grupele Europa League pentru al doilea sezon consecutiv, după 3-1 în Gruia cu finlandezii de la KuPS Kuopio.

Tehnicianul ardelenilor a ținut să precizeze că diferența de pe tabelă nu a fost neapărat relevantă:

„Am avut emoții din primul minut și până în minutul 93. Când au marcat pentru 3-1, m-am temut că o să înscrie din nou și o să ne facem de râs, fiindcă știam calitatea lor, știam că sunt foarte buni la faze fixe și au jucători foarte buni de atac. Îmi pare rău că ne-am pierdut concentrarea pe final, fiindcă nu aș fi vrut să primim acel gol. Scorul nu arată realitatea din teren! În prima repriză era 2-0 puțin forțat, pentru că am avut două ocazii, ei au avut mai multe poate, plus faze fixe. Dar fotbalul se joacă pe goluri și înseamnă că am vrut mai mult decât ei, pentru că dacă vrei, până la urmă norocul e cu tine.”

Petrescu și-a felicitat atacanții pentru evoluția solidă din acest joc decisiv:

„Sunt foarte bucuros pentru atacanți! Cu Debeljuh am stat de vorbă săptămâna aceasta la mine în birou, pentru că nu prea înțelegea exact ce-mi doresc de la el, iar astăzi a fost aproape perfect. Iar Rondon a jucat foarte bine și când nu marca, iar acum că a și marcat două goluri reprezintă un plus pentru noi.”

Aprecierile asupra modului în care presa vorbește despre echipa lui au fost un punct de discuție în declarațiile lui Petrescu:

„Niciodată nu vom fi apreciați la adevărata valoare! Acesta e trend-ul, anti CFR, anti Dan Petrescu. Niciodată nu sunt bun, niciodată nu știu nimic, eu mereu exagerez, nu știu să antrenez, echipa nu joacă. Trei ani la rând asta a fost și rezultatele spun altceva, dar fiecare e liber să declare ce vrea.”

La final, antrenorul CFR-ului a menționat ce echipe și-ar dori în grupă în urma tragerii la sorți de la Nyon:

„Aș vrea să merg la Londra și la Milano, dacă e posibil. Dacă nu, mi-aș dori echipe cu care să putem juca de la egal la egal și să ne calificăm. Acum pretențiile sunt mari și sunt convins că indiferent cu cine cădem, înaintea jocului suntem favoriți, iar dacă pierdem nu suntem buni de nimic.”

Foto: captură de imagine Facebook CFR Cluj

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.