Dublu succes prețios pentru moral. U-BT, prestații diferite, dar același rezultat cu CSM Oradea

Ultimele două campioane ale României și-au măsurat forțele timp de două zile în BTarena. A ieșit un dublu succes pentru băieții în alb și negru.

În pofida unui prim sfert echilibrat, U-BT a fost capabilă să se distanțele treptat pe tabelă în jocul de joi seara. Astfel, clujenii au intrat la cabine cu un avantaj de trei posesii, 46-38.

Disputat sub regulile care se vor aplica în Cupa României, cu câte doi jucători autohtoni, unul sub 23 ani, jocul a fost sub discreția trupei de sub Feleac în partea secundă.

Cu Patrick Richard în formă bună, elevii lui Silvășan s-au desprins și la 72-57, pentru ca până la final Oradea să revină ușor. S-a terminat 84-72, cel mai eficient baschetbalist din tabăra „studenților” fiind Andrija Stipanovic, cu 18 puncte și 7 recuperări. Din lotul advers s-au remarcat Aaron Broussard și Dragan Zekovic, cu 16 și 15 puncte.

Revenire după două sferturi și succes la limită în „runda” secundă

La 24 de ore distanță, jocul bihorenilor a arătat mult mai bine, conducând după primele 20 de minute. Dacă în urma sfertului inaugural Bobe Nicolescu și compania aveau +4 pe tabelă (20-24), la pauză s-a intrat cu 47-52.

Cu Stipanovic din nou principal marcator (19 puncte), U-BT a preluat conducerea la reluare și sfertul al treilea i-a găsit în față pe tabelă, 68-65.

Echilibrul s-a menținut până la final, o singură posesie stabilind câștigătoarea „revanșei”. Clujul s-a impus cu 85-83 și bifează două victorii de moral cu Oradea după eliminarea din Basketball Champions League.

Alături de pivotul Stipanovic, s-au remarcat de această dată și Gregory Vargas (14 puncte) respectiv Nandor Kuti și Patrick Richard (12 puncte ambii). Pentru „leii roșii” principalul shooter a rămas Aaron Broussard (19 puncte), secondat de Giordan Watson (15).

Trupa din BTarena va evolua săptămâna viitoare la Sibiu, în Memorialul Elemer Tordai, înaintea debutul oficial în sezonul autohton de baschet masculin.

Foto: u-bt.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *