Recital ofensiv cu Suceava și al treilea succes stagional bifat de Turda

O nouă victorie în Liga Zimbrilor pentru elevii lui Horațiu Gal. De data aceasta victimă a fost CSU din Suceava, de care turdenii au trecut cu 24-34.

Începutul hotărât de meci a caracterizat-o pe Turda în jocul cu CSU Suceava, exprimându-și clar intențiile de a câștiga.

Startul lansat, 0-3 în minutul 4, a fost de bun augur, iar cu Marius Szoke având un debut de meci excelent, Potaissa și-a format un avantaj de trei-patru goluri.

Partea a doua a primul mitan a adus o oarecare relaxare pentru ardeleni, care au cedat un avans de 5 goluri (8-13). Bucovinenii au venit la 14-15, dar „magnificii” au punctat prin Vereș (14-16) în ultimele secunde ale reprizei.

Nou promovata revine, dar Thalmaier și Pavel linișteșc rapid jocul

Suceava a ținut aproape la reluare, prin golurile consecutive marca Balazs Botond (17-19). Roland Thalmaier și Răzvan Pavel au făcut apoi ca scorul de pe tabelă să se majoreze, 17-21, iar Turda se distanța asemenea reprizei de debut.

Reușitele la rând au dus diferența la +6 (gol Thalmaier), extrema înscriind mai multe goluri în decurs de patru minute față de toată perioadă jucată în prima repriză.

„Magnificii” au marcat de 7 ori consecutiv, punând capăt speranțelor sucevene de a scoate cel puțin o remiză și au dus scorul la 17-26. S-a făcut chiar 18-28 (min. 47, gol Talas), rămânând de stabilit doar rezultatul final.

Potaissa Turda s-a impus cu 24-34 și a lăsat uitării eșecul cu Dinamo de duminică dimineața. Pentru toate echipele urmează o pauză până pe 7 octombrie, când se va continua turneul de la Sf. Gheorghe.

CSU din Suceava – AHC Potaissa Turda 24-34 (14-16) / Au arbitrat Adrian Nacu și Adrian Rucoi (Mureș)

Suceava: Grigoraș, Makaria – portari; Cîmpan 5 goluri, Sadovyi 4, Kobzii 4, Balazs 4, Oancea 3, Olariu 2, Loic 1, Furak 1. Antrenor: Adrian Chiruț

Turda: Irimuș, Șelaru – portari; Szoke 7 goluri, Thalmaier 6, Pavel 4, Ghiță 4, Cîntec 4, Pințoiu 3, Talas 2, Vereș 2, Savic 1, Pop 1. Antrenor: Horațiu Gal

Foto: Inquam Photos / Mircea Roșca

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *