Medalie de bronz pentru U-Banca Transilvania la turneul de la Sibiu

Duelul așteptat de fani pentru finala mare a Memorialului Elemer Tordai s-a disputat însă în meciul învinselor. U-BT a trecut clar de CSU Sibiu în primul derby din acest sezon baschetbalistic.

Clujenii au fost la frâiele partidei încă de la început, iar la finalul sfertului de debut aveau zece puncte peste Sibiu, 28-18.

Gazda turneului s-a apropiat puțin în debutul sfertului secund, 30-23, dar Clujul a fost clar vioara întâi, intrând la cabine cu 50-38.

Același joc a continuat și după revenirea pe parchet, U-BT distanțându-se chiar la 20 de puncte, scor 62-42, moment în urma căruia nu a forțat la fel de mult în restul jocului.

Până la final CSU Sibiu a redus simțitor din diferență, dar s-a văzut învinsă clar chiar și așa. Stipanovic și compania au trecut cu 83-75 de rivalii de pe Cibin și au terminat pe locul 3 Memorialul Elemer Tordai.

Din tabăra „studenților” s-au remarcat Patrick Richard (17 puncte, 8 recuperări), Andrija Stipanovic (16 puncte, 6 recuperări) și Justin Edwards (13 puncte). Christian Lutete a reușit 21 puncte pentru CSU Sibiu, fiind secondat de Lucas Tohătan cu 16 puncte, 4 pase decisive și 4 intercepții.

Turneul memorial a fost câștigat de CSO Voluntari, care s-a impus în finala mare cu 93-89 în fața celor de la Dinamo Știința București, în urma unei reveniri spectaculoase în actul decisiv.

Foto: facebook BC CSU Sibiu

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *