AVANCRONICĂ. „U” Cluj – Turris Măgurele. Duel greu pentru „studenți”

Universitatea Cluj îi va înfrunta, în deplasare, în etapa a 7-a a ligii secunde, pe cei de la Turris Turnu Măgurele în această seară, 12 octombrie, de la ora 19:30. Ambele echipe pornesc cu un handicap de 3 puncte, după ce victoriile în fața lui Pandurii Tg. Jiu nu au mai fost luate în calcul în urma deciziei FRF de a exclude gruparea gorjeană.

Statistica și jucătorii celor de la Turris

În cadrul echipei de antrenate de Eric Lincar există mai mulți jucători cu experiență în prima divizie printre care amintim de Cioinac, Blănaru, Vlad Rusu, Tiberiu Serediuc sau Ștefan Bărboianu.

În această vară, la capitolul transferuri, Turris a urmat modelul celor de la Farul Constanța și au adus mai mulți jucători din cadrul Academiei celor de la FCSB, aceștia fiind: Răzvan Ducan (ultimul venit), Alexandru Nicola, Romeo Niță și Octavian Popescu (revenit la FCSB). Tot la capitolul transferuri au mai venit doi jucători cu experiență din Liga 1, Liviu Mihai ( sezonul trecut jucător de bază la Chindia Târgoviște) și Vlad Rusu (venit de la Viitorul Tg. Jiu).

Sezonul trecut, Turris a fost una dintre cele mai bune echipe, care au ratat promovarea pe ultima sută de metri în urma play off-ului, iar în acest sezon echipa se află cu un punct în spatele Universității Cluj. Începutul acestui sezon pentru Măgurele a fost cu stângul, fiind învinși de Unirea Slobozia în prima etapă. Treptat echipa s-a pus la punct și a reușit să-și confirme statutul de sperietoare a Rapidului, reușind un rezultat de egalitate cu giuleștenii și alte două victorii cu Pandurii și Chiajna. În ultima etapă aceștia au arătat o formă bună și au obținut un egal împotriva lui Mioveni, cu un om în minus.

Plusurile și minusurile studenților în duelul cu Turris

„Studenții” pleacă înaintea acestui joc cu un moral bun după victoriile cu Pandurii Tg. Jiu din campionat și cea din Cupă cu Unirea Dej. Lotul echipei pregătite de Costel Enache este, teoretic, superior celor de la Turris, la capitolul defensiv ei reușind să primească doar patru goluri până acum, dar sunt inferiori în ceea ce privește ofensiva, unde au marcat doar 7 goluri, pe când Turris are înscrise 11.

„U” Cluj pleacă și cu un ascendent în ceea ce privește lotul după refacerea miraculoasă a internaționalului Gabi Tamaș, iar Turis pleacă cu un minus la nivelul lotului după eliminarea lui Cioinac și accidentarea lui Bărboianu.

În precedenta confruntare cele două echipe au remizat 1-1 tot pe terenul echipei din Turnu Măgurele.

Tehnicianul Costel Enache a făcut o scurtă analiză înaintea partidei cu Turris și are încredere în elevii săi.

„Plecăm încrezători pentru meciul de mâine. E un meci de campionat în care se întâlnesc două echipe cu pretenții, două echipe bune. Eu cred că ar trebui să iasă și un joc frumos. Știu că ne așteaptă un meci greu. Apreciez adversarul, e o echipă organizată, o echipă cu potențial, cu jucători cu experiență. Cunosc mulți dintre jucători, dar eu am mare încredere în băieții mei. Suntem un grup bun, suntem pe direcția bună. Îmi place că văd implicare și seriozitate la jucătorii mei. Sunt aspecte și argumente care mă fac încrezător.

Deși „studenții” sunt la a treia partidă în ultimele opt zile, tehnicianul nostru spune că e un lucru normal, iar echipa stă bine din punct de vedere fizic.

Nu se simte oboseala, chiar dacă e al treilea meci în opt zile. Avem un lot numeros. Nu sunt sub nicio formă de acord cu partea asta, că jucăm din trei în trei zile și suntem obosiți. Alții joacă de ani întregi sâmbătă/miercuri și la un nivel foarte mare. Ne pregătim pentru asta, e meseria noastră. E cea mai mare plăcere pentru noi jocul de fotbal. Meciurile trebuie să ne aducă bucurie, nu să fie ca o pacoste pentru noi, că jucăm din trei în trei zile”, a declarat Costel Enache pentru fcucluj.ro.

Meciul va avea loc de la ora 19:30 și va fi transmis în direct de Digisport 1, Look Sport și Telekom Sport.

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *