Feroviarii încep cu dreptul în Europa League și se impun în vacarmul de la Sofia

CFR Cluj câștigă primul meci din acest sezon de Europa League în fața celei mai titrate echipe din Bulgaria, CSKA Sofia. Golurile ardelenilor au venit în al doilea mitan prin Rondon(min.53) și Deac(min.73).

Fapt important, meciul s-a jucat cu aproape jumătate din capacitatea stadionului, mai exact cu 12.400 de fani ai Bulgarilor în tribune. Clubul din Gruia nu mai jucase cu fani în tribune de la meciul cu Astra Giurgiu din 2 martie.

Bălgrădean îngerul păzitor din prima parte

Impulsionată de fani, CSKA are prima șansă în minutul 2 prin Yomov după o acțiune în careu finalizată cu un șut la colțul lung, scos de Bălgrădean. Bulgarii mai au o șansă prin Ali Sowe care profită de nesincronizarea lui Burcă și Bălgrădean, însă goalkeeper-ul român respinge balonul în corner (min 6).

Prima șansă a feroviarilor vine în minutul 18, prin Păun, care șutează de la aproape 20 de metri, balonul deviat trece puțin peste poarta apărată de Bussato.

Bălgrădean reușește p intervenție bună după o reluare cu capul a lui Ali Sowe, în urm centrării lui Sinclair(23).

Prima parte a fost dominată autoritar de ”militari!, care au avut o posesie de peste 60%. Trupa lui Dan Petrescu a fost ținută în viață de intervențiile lui Bălgrădean, iar pe parcursul reprizei jucătorii s-au arătat destul de timorați. Singurele lor ocazii au venit pe fondul lipsei de vigilență a adversarului.

Deac, man of the match

CFR-ul începe repriza a doua mai bine. Deac trimite o nouă centrare foarte bună, iar Rondon reia cu capul dintre doi adversari, reușind să deschidă scorul pentru CFR în vacarmul de pe Vasil Levski ( min 53).

Minutul 72 aduce o lovitură de pedeapsă pentru CFR Cluj, după ce Debelljuh e faultat în careu. Deac transformă sigur lovitura de pedeapsă.

Victorie importantă a CFR Cluj, după un meci bun al echipei antrenate de Dan Petrescu.

Echipe de start:

CSKA Sofia: Bussatto – Vion, Antov, Mattheif, Mazikou – Youga, T. Rodrigues( Beltrame min 79) – Sinclair(Keita min 63), Sankhare( Ahmedov min 70.), Yomov(Henrique min 79) – Sowe 
Rezerve: Evtimov – Geferson, Henrique, Beltrame, Zanev, Keita, Penaranda, Turitsov, Ahmedov
Antrenor: Stamen Belchev 

CFR: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – C. Deac( Chipciu min 78), Hoban, Djokovic – A. Păun( Pereira min 82) – Rondon(Carnat min 87), Debeljuh(Vojtus min 87) 
Rezerve: Sandomierski – Manea, Omrani, Pereira, Ciobotariu, Latovlevici, Chipciu, Vojtus, Cestor, Itu, Joca, Carnat
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: „Vasil Levski”, Sofia
Arbitru: Halil Umut Meler / Asistenți: Mustafa Eyisoy, Cevdet Komurcuoglu

Spectatori: 12.400

Cartonașe galbene: Yomov, Vion, Antov/Chipciu

În următoarea partidă de UEL CFR îi va întâlni pe teren propriu pe elvețienii de la Young Boys Berna pe data de 29 octombrie.

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *