„Virușii verzi” în revenire de formă. Someșul Dej bifează al doilea succes consecutiv

Un derby interjudețean și o partidă între două nou-promovate au fost disputele din etapa a 7-a din Liga 3 cu implicații pentru formațiile clujene.

„Balul” a fost deschis vineri după amiază de meciul de la Turda dintre Sticla Arieșul și Sănătatea Cluj. „Virușii” mergeau la acest derby cu moralul excelent, după primele victorii din noul sezon în urma unui început mai modest de campionat.

Șumlea a deschis scorul pentru Sănătatea din minutul 5, dar Arieșul a replicat din timp, prin fostul U-ist Valentin Lemnaru (14). Din acest moment jocul s-a dat mai mult la mijlocul terenului, fără ocazii notabile de vreo parte.

Sănătatea a trecut din nou în avantaj, Cosmin Tilincă (58) fructificând un contraatac bine dus la capăt de formația sa. Gazdele puteau egala până la final, dar Lemnaru a ratat din câțiva metri, în urma unei lovituri de cap (87).

Băieții lui Dan Matei și Csaba Kis s-au impus cu 2-1 și urcă pe 5 în clasament, depășind rivala din Turda, care a bifat al treilea eșec la rând.

Someșul Dej leagă două rezultate pozitive

Foto: Facebook Someșul Dej

Cu un adversar facil în față, dejenii s-au duelat la Vad pentru al treilea succes stagional. Progresul Șomcuta Mare a părut victimă sigură, fiind dominată la nivelul ocaziilor încă din prima repriză, fără să încaseze însă vreun gol.

Maxin a spart gheața în minutul 52, cu o reușită dintr-o pasă excelentă. Meciul a fost închis cu două minute înainte de final, după ce Dobrea a înscris dintr-o lovitură liberă.

Cu 2-0 și a treia victorie stagională, Someșul Dej s-a distanțat la patru puncte de adversara din Maramureș, ocupanta locului 9 în clasament.

Cealaltă formație din Dej, Unirea, nu a jucat nici de această dată, deoarece în lotul celor de la CS Ocna Mureș au apărut cazuri de coronavirus, partida fiind reprogramată pentru 10 noiembrie. Drept urmare, uniriștii au căzut de pe locul secund în seria a IX-a.

Etapa viitoare 

Unirea Dej are cea mai grea misiune în runda a opta, pe teren propriu cu liderul CSO Cugir. Turda merge la Alba Iulia, Sănătatea Cluj va primi la Jucu vizita echipei CS Hunedoara, iar Someșul Dej se va reîntâlni cu celălalt adversar de la barajul pentru promovare, CAO 1910 Oradea.

Foto: turdanews.net

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *