CFR Cluj – Young Boys Berna (joi, ora 22): „Elvețienii sunt cea mai agresivă echipă cu care am jucat în Europa în ultimii doi ani”

Dan Petrescu și fundașul Mario Camora au prefațat duelul de joi seara, din grupa A a UEFA Europa League împotriva elvețienilor de la Young Boys Berna.

Petrescu a scos în evidență, pentru început, punctele forte ale adversarei:

„Va fi un meci foarte dificil împotriva campioanei ultimilor trei ani din Elveția, a dominat fotbalul de acolo și după ce i-am studiat foarte bine în ultimele zile, pot să spun că ei cu Roma sunt favoriți la calificare. În afară de faptul că pasează foarte bine, au și planul B, când joacă cu mingi pe vârf, iar al doilea vârf e foarte rapid și câștigă cam toate mingile. Din punctul meu de vedere cred că e cea mai agresivă echipă cu care am jucat în Europa în ultimii doi ani.”

Problemele de lot îl îngrijorează pe tehnician:

„Din păcate avem probleme de lot. Lotul nostru nu este la fel de numeros ca și al adversarei, care au vreo 30 de jucători, noi avem 19. Am și pierdut fotbaliști de pe lista UEFA, cum ar fi Bordeianu, care a plecat când nu mai puteam să luăm alt jucător și Cestor, care era pe listă, dar a dispărut pe următoarele 6 luni. Problemele în opinia mea sunt grave, dacă o să apară vreo accidentare sau un test Covid pozitiv va fi foarte greu să facem față în această grupă.”

Antrenorul CFR-ului o vede pe Young Boys favorită la calificare prin experiența acumulată în ultimii ani:

„Noi nu avem experiența lor din cupele europene, fiindcă jucăm doar de doi ani în grupe, iar ei în ultimii șase ani au jucat de cinci ori în grupele Europa League și o dată în grupele Champions League.”

„Trebuie să rezolvăm rapid problema fundașilor centrali”

„Trebuie să ne rugăm să nu pățească nimeni ceva. Avem doar trei fundași centrali pe trei fronturi (n.r. după accidentarea lui Mike Cestor cu FC Voluntari), e o problemă gravă în momentul acesta la club și trebuie să o rezolvăm cât mai repede. Deocamdată nu s-a făcut nimic în acest sens și sigur va fi greu să rezistăm până la final. Avem trei fundași centrali, dintre care unul are 37 de ani și celălalt 20 de ani, deci nu va fi ușor.”

S-a lămurit și situația financiară din cadrul clubului:

„În acest moment nu sunt probleme cu banii la club și e important și acest aspect, că jucătorii sunt cu banii la zi. Dar în situațiile de genul trebuie să lași banii pe plan secund și să te gândești la fotbal, pentru a face performanță.”

„În situația de față, cu problemele de lot pe care le avem, ar fi mai bine să ne concentrăm pe campionat pentru că de anul viitor doar campioana merge în Champions sau Europa League. Cu lipsurile din lot de acum nu pot avea mari pretenții de la această grupă.”

Mario Camora (căpitan CFR Cluj): „Victoria ar fi importantă, dar nu decisivă pentru calificarea în primăvara europeană”

„Un meci foarte important pentru noi, pe care vrem să-l câștigăm, dar știm că o să fie foarte greu. E greu să spunem dacă suntem favoriți sau nu, întâlnim o echipă cu mare experiență, cu un buget total diferit față de al nostru. Sperăm să câștigăm, pentru că s-a demonstrat și în trecut că am avut un parcurs foarte bun în faza grupelor, dar nu toți anii sunt la fel. Aș zice că șansele sunt egale, 50-50.”

Camora nu se plânge de programul aglomerat, cu meciuri la trei zile:

„Pentru noi cred că e mai bine acest program, fiindcă suntem concentrați pe toate planurile și ne-am îndeplinit visul să jucăm în cupele europene. Mai greu cred că îi este antrenorului ca să decidă cine joacă și cine nu.”

Proaspătul internațional român crede că victoria nu ar garanta și calificarea în „primăvară”:

„E greu să vorbim despre calificare, pentru că după acesta avem încă patru meciuri grele. Avem deplasare în Elveția, două meciuri cu Roma, așa că nu aș crede deja în deciderea calificării. Ar fi o victorie importantă, clar, dar nu e nimic decisiv și nu va însemna calificarea în primăvara europeană.”

Foto: captură de imagine Facebook CFR 1907 Cluj-Napoca

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *