Gazul administrează prima înfrângere din acest sezon campioanei CFR Cluj

CFR Cluj a pierdut la limită primul meci din acest sezon în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, după un joc în care feroviarii i-au asediat pe „găzari” pe tot parcursul meciului.

Gazdele au început în forță partida, iar prima ocazie majoră aparține lui Debeljuh, care șutează peste din 6 metri dintr-o pasă perfectă a lui Deac (13). Trupa lui Petrescu forțează pe faza ofensivă, dar medieșenii sunt pragmatici și vin cu cea mai bună replică marcând prin Deaconu după o fază bine lucrată, 0-1 (min 27).

Djokovic are o șansă bună de a reduce din diferență, însă șutul acestuia este scos de sub bară de Buzbuchi (min 38).

Foto: Emi Turbuc

În prima repriză, feroviarii au atacat la foc automat, dar apărarea Gazului s-a arătat impenetrabilă. Ofensiva CFR-ului nu a fost cea mai precisă, iar odată balonul recuperat „găzarii” și-au creat ocaziile pragmatic pe spațiile libere lăsate de Manea în bandă.

Foto: Emi Turbuc

Al doilea mitan debutează cu un asediu al feroviarilor, care lipsiți de luciditate pe faza ofensivă, mai primesc o lovitură de la gruparea antrenată de Jorge Costa, fost antrenor al campioanei en-titre. Cardoso nemarcat de niciun adversar prinde un șut năpraznic din afara careului, iar cu ajutorul unei devieri mingea intră în poarta lui Sandomierski pentru a doua oară 0-2 (min 60).

Foto: Emi Turbuc

Clujenii reușeșc să înscrie prin Costache, după o fază fixă, dar arbitrul nu validează golul pe motiv de offside, chiar dacă asistentul nu ridică fanionul (min 68). Același Costache are o nouă șansă de a marca, după o pasă de manual a lui Deac, însă lobul a trecut la o palmă de bară (min 82).

CFR a reușit să reducă din diferență în prelungiri după un lung asediu. Deac a trimis în bară din lovitură liberă, iar mingea deviată ajunge în piciorul lui Ciubotariu, care îndeplinește o simplă formalitate și împinge mingea în poartă, 1-2 (min 92).

Foto: Emi Turbuc

În următoarea partidă, echipa antrenată de Dan Petrescu va înfrunta în deplasare pe Campionii FC Argeș. În acest moment, CFR Cluj ocupă locul 3, cu 18 puncte, la 6 distanță de liderul CSU Craiova.

Următorul joc oficial pentru feroviari este crucial, pe Olimpico, cu AS Roma, în cadrul etapei a treia a grupelor Europa League. Partida va avea loc joi, 5 noiembrie, de la ora 20:55.

Echipele de start:

CFR Cluj (4-3-3): Sandomierski – Susic(Burcă min 45), Manea, Ciobotariu, Latovlevici – Itu(Păun min 45), Luis Aurelio, Djokovic(Rondon min 61) – Deac, Debeljuh(Costache min 65), Pereira
REZERVE: Bălgrădean, Burcă, Camora, Hoban, William Soares, Păun, Costache, Carnat, Rondon
ANTRENOR: Dan Petrescu

GAZ METAN (4-2-3-1): Buzbuchi – Velisar, Yuri, Larie, Romeo(Trif min 74) – Junior(Sambu min 63), Alceus – Ze Manuel(Horșia min 74), Deaconu, Ciocan(Valente min 15) – Dumitru
REZERVE: Pleșca, Trif, Horj, Paul Costea, Loembet, Horșia, Sambu, Smola, Valente
ANTRENOR: Jorge Costa

Cartonașe Galbene: Ciocan, Yuri, Ze Manuel, Alceus, Buzbuchi, Larie/Manea, Itu, Latovlevici, Rondon

Foto: Emi Turbuc

Written by 

One thought on “Gazul administrează prima înfrângere din acest sezon campioanei CFR Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *