Începe asaltul spre apărarea Cupei României! „Ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl vom disputa la București”

După pauză forțată de 8 luni, datorată pandemiei de coronavirus, competițiile interne de baschet masculin revin în prim plan, de data aceasta cu turneele din Cupa României.

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va juca la București, în perioada 10-13 noiembrie, într-un turneu format din echipele CSM Galați, BCMU FC Argeș Pitești și Dinamo Știința București.

Înaintea debutului de marți (10 noiembrie), cu CSM Galați, de la ora 17.45, Mihai Silvășan, Patrick Richard și Tudor Șomăcescu au oferit câteva declarații pentru sportulclujean.ro.

Silvășan: „Avem 5 jucători U23 în lotul care a făcut deplasarea la București”

Foto: arhivă Krisztian Bucsi

L-am întrebat pentru început pe tehnician despre obiectivul pe termen scurt al echipei:

Cu siguranță obiectivul pe termen scurt este calificarea în Final 8. Ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl vom disputa la București. Prin regulamentul competiției, tinerii jucători vor beneficia de minute de joc. Avem 5 jucători U23 în lotul care face deplasarea la București.”

Silvășan a vorbit despre cele două adversare mai cunoscute, Pitești și Dinamo:

„Cred că ambele echipe au loturi mai competitive decât sezonul trecut. Atât Pitești, cât și Dinamo au arătat bine în meciurile amicale și vor fi două echipe care cu siguranță se vor lupta să se califice. Nu trebuie să uitam de Galati, care este o echipă ce poate produce surprize. Îi cunoastem foarte bine. Primul meci este cu ei și trebuie să fim concentrați strict pe acest meci, după care să ne gândim la Dinamo și Pitești.”

S-a ajuns și la discuția privind starea lui Karlo Zganec, accidentat de la începutul pregătirilor:

„Colmenares (n.r. jucătorul adus după accidentarea lui Zganec) avea contract pe termen scurt. L-am adus strict ca să-l inlocuiasca pe Zganec în calificările BCL. Acum îl asteptam pe Karlo să revina la antrenamente. El a început deja pregătirea fizică și se antrenează din greu. La antrenamentele specifice de baschet va intra la finalul acestui an.”

Tehnicianul a vorbit și despre ce înseamnă pentru club participarea în Euroliga juniorilor, în februarie:

„Înseamnă o ocazie foarte bună pentru tinerii noștri jucători de a se lupta cu cei mai buni juniori din Europa. Clubul face de mulți ani eforturi în acest sens și ne bucură oportunitatea pe care am primit-o.”

Patrick Richard (căpitan U-BT): „Obiectivul este sa ne apărăm Cupa României!”

Foto: arhivă Krisztian Bucsi

„Suntem nerăbdători să jucăm din nou. Faptul că mulți dintre noi au fost depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus a îngreunat posibilitatea de a ne antrena împreuna, ca echipă, însă noi suntem cu atât mai motivați și mai dornici să jucăm.”

Americanul a devenit din acest sezon și căpitanul alb-negrilor, după plecarea lui Darko Planinic:

„Si sezonul trecut am fost cu siguranță unul dintre liderii echipei. Sezonul acesta este puțin mai mare responsabilitatea.”

Richard ne-a oferit părerea sa despre grupa de la București:

„Fiecare meci va fi foarte dificil. Principalul focus este asupra echipei din Galați, cu care disputăm primul meci. Toate echipele sunt în aceeași situație în care nu au avut ocazia să se antreneze suficient sau să aibă mai multe meciuri amicale. Dinamo și Pitești au echipe mai bune decât sezonul trecut și va fi dificil împotriva fiecăreia din aceste echipe. Noi ne concentrăm pe îmbunătățirea jocului nostru și lucrăm în continuare la construcția echipei. Obiectivul este să ne apărăm Cupa României!”

Tudor Șomăcescu (conducător de joc U-BT): „Noi tinerii ne dorim foarte tare să jucăm și să demonstrăm că putem face față la nivel de seniori”

Foto: u-bt.ro / Manases Sandor

L-am întrebat pe mezinul formației ce înseamnă pentru el pasul spre Statele Unite începând cu sezonul viitor:

„Am plănuit asta de ceva timp, deci știam că într-un final o să fac pasul, pentru că asta a fost dorința mea. Mă bucur că am reușit să îmi găsesc un program bun unde pot să mă dezvolt și sunt nerăbdător să ajung acolo, dar deocamdată mă gândesc la acest sezon și să mă dezvolt cât mai mult alături de echipa de seniori.”

Șomăcescu știe la ce capitole trebuie să se îmbunătățească:

„Părerea mea este că trebuie să lucrez foarte mult la agilitate și explozie, pentru că în mare parte pe asta se bazează jocul acolo, este mult mai dinamic, și bineînțeles la shoot, pentru că mereu se poate îmbunătăți”

Tânărul crede că turneul Cupei României e o oportunitate foarte bună pentru juniori:

„Cu siguranță o să fie o oportunitate foarte bună pentru noi. Ne dorim foarte tare să jucam și să demonstram că putem face față la nivel de seniori. În special eu, fiind cel mai tânăr din echipă.”

U-BT va debuta împotriva celor de la CSM Galați, marți de la ora 17.45. Meciul poate fi urmărit în direct pe DigiSport 3 și pe YouTube FRB TV.

Foto: arhivă sportulclujean.ro

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *