Primul pas a fost ușor. Debut la seniori pentru Lungu și Diaby

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în primul joc oficial din competițiile interne de baschet, scor 81-58, cu CSM Galați. Meciul din Cupa României a venit ca o oportunitate bună pentru acordarea minutelor de joc și jucătorilor U23 din lot.

U-BT: Vargas – Edwards – Kuti – Grasu – Stipanovic

CSM Galați: Brown – Ciotlăuș – Grecu – Bruncevic – Hamilton

Gregory Vargas a semnat primele puncte ale întâlnirii, fiind dublat de Edwards, însă de fiecare dată Galațiul a venit cu replica (4-3). Prima distanțare serioasă a venit în a doua partea a primelor 10 minute, cu un lay-up din partea lui Vargas pentru 13-4.

Curând s-au făcut peste 10 puncte diferență, iar U-BT și-a adjudecat primele 10 minute cu 21-9. Parțialul a fost unui dezastruos pentru adversari, cu sub 20% procentaj la nivelul aruncărilor.

„Captain” Richard și Vargas mențin avantajul. Gălățenii au pornit perfect în sfertul secund

Foto: arhivă Facebook BC CSU Sibiu

Jocul nu a rămas la fel de solid de partea clujenilor, care au irosit multe atacuri în debutul actului secund. Konjevic și-a adus echipa la o singură posesie, 21-18, grație unei triple.

Tandemul Richard-Vargas a oprit seria pozitivă a „oaspeților” și s-au făcut iar peste 10 puncte pentru U-BT, 33-22.

Pe finalul sfertului, elevii lui Florin Nini au venit la două posesii, scor 39-33, cu cât s-a și încheiat prima parte. Vargas cu 13 puncte și Konjevic cu 19 (din postura de rezervă) au fost principalii marcatori după 20 de minute, statistica fiind pozitivă de partea studenților, cu procentaje mai bune la aruncări (42-40%) și la cele de două puncte (52-34%).

În pofida problemelor de lot și a băncii scurte, cu doar trei rezerve pe foaia de joc, CSM Galați s-a menținut bine în sfertul al treilea, la o diferență „decentă” de 10 puncte. Avantajul Clujul s-a mărit abia pe finalul acestor 10 minute, cu un parțial de 6-2, făcându-se 58-44.

Minute bune oferite tinerilor

Cu victoria asigurată de prin ultima parte a sfertului al treilea, Silvășan a rotit lotul avut la dispoziție, cu excepția lui Tudor Șomăcescu, accidentat la umăr.

Scorul a tot crescut în favoarea alb-negrilor, iar Nandor Kuti a făcut 68-48 în urma unei aruncări din afara semicercului, pentru +20. Un atac mai târziu, Richard a „băgat” la rândul său o triplă, 71-48.

Pe final s-a menținut diferența de peste 20 dintre cele două, U-BT debutând cu dreptul în turneul Cupei României de la București. A fost 81-58 pentru elevii lui Mihai Silvășan, care au controlat tot meciul, cu excepția unor momente din sfertul al doilea.

Gregory Vargas a adunat cele mai multe puncte din tabăra „studenților”, 21. Pe lângă acestea, venezueleanul și-a trecut în cont 9 recuperări și 2 pase decisive, cu 3/4 din afara semicercului. Patrick Richard a contabilizat 16 puncte și 4 recuperări, iar Donatas Tarolis a strâns 13 puncte și 5 recuperări. Din tabăra adversarilor s-au remarcat Davor Konjevic (23 de puncte, 3 recuperări), Vlad Negoițescu (11 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Joshua Brown (8 puncte, 6 recuperări).

Urmează jocul cu BCMU FC Argeș Pitești, de miercuri seara (11 noiembrie), de la ora 21.15.

Foto: arhivă Facebook BC CSU Sibiu

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *