Misiune îndeplinită! U-BT merge în Final 8 după un „blowout” cu BCMU Pitești

U-Banca Transilvania a reușit un joc perfect și și-a asigurat calificarea în turneul Final 8 al Cupei României. Băieții lui Silvășan au dominat clar Piteștiul, de care au trecut cu 91-63.

BCMU FC Argeș Pitești: Talton – Voinescu – Măciucă – Bishop – Uță

U-BT: Vargas – Edwards – Guzman – Grasu – Santa

Statistica a ținut cu „studenții” încă din debutul meciului, iar Ștefan Grasu a marcat din afara semicercului pentru 9-2. Același Grasu s-a aflat în centrul unei faze, de data aceasta ca pasator, iar Karel Guzman a finalizat un alley-oop spectaculos (14-4).

Nandor Kuti și-a făcut simțită prezența în meci, luând de unul singur o acțiune, 20-9, în urma căreia a cerut și fault. Primele 10 minute s-au încheiat cu două „libere” precise din partea lui Stipanovic pentru 22-11.

Momentele lui Kuti

Internaționalul român a punctat de două ori la rând de după linia de 3 puncte și a dus pentru prima dată diferența la 20 de puncte în favoarea Clujului, scor 31-11.

Piteștiul a avut o revenire fragedă, subțiind diferența cu câteva puncte. Dragoș Lungu a făcut 40-18 în urma unui stop shoot perfect, iar mai apoi Tarolis a urcat scorul la +24, scor 46-22.

Justin Edwards a închis socotelile primei reprize, cu o triplă în ultimele secunde, 49-22, diferența maximă după 20 de minute. Americanul, împreună cu Nandor Kuti au contribuit cu 9 puncte, ambii cu 4/5 la aruncări, în avantajul format de U-BT.

Clujenii au dominat autoritar primele 20 de minute, pe ambele faze, având în atac procentaje de peste 50%: 72-25% la aruncări, 50-18% de la 3 puncte și 78-29% de la 2 puncte.

Joc dezinvolt și aproape de perfecțiune

Foto: unitedhoops.ro

Socotelile nu s-au schimbat nici la reluare, Clujul debutând cu un parțial de 7-0, și scorul a căpătat proporții, 56-22. Violeții au fost incapabili să marcheze în primele două minute și jumătate. Rareș Uță a punctat pentru 56-24, iar mai apoi Dragoș Axinte a scuturat plasa cu o triplă pentru a întrerupe run-ul Clujului.

Scorul a căpătat proporții până la 64-29, de unde Vargas și compania au putut menține diferența preț de mai multe minute, ba chiar să o mărească la 70-34. Sfertul s-a terminat cu un lay-up ușor, pe fentă, din partea lui Tarolis, 74-41 pentru Cluj.

Prima apariție la seniori și pentru Șomăcescu

Foto: unitedhoops.ro

Meciul fiind tranșat deja după primele două sferturi, Mihai Silvășan i-a odihnit pe cei mai experimentați și le-a oferit minute tinerilor Vida, Grasu și Șomăcescu, acesta din urmă bifând saltul oficial în echipa mare.

Argeșul a profitat de acest fapt și a pornit cu un „run” de 10-0 în sfertul decisiv, reducând din diferență până la 74-51.

U-BT a încercat să refacă diferența de +30 pe tabelă, dar fără succes, în schimb a depășit pragul celor 90 de puncte marcate. „Studenții” s-au impus categoric, 91-63, și vor juca împotriva celor de la Dinamo Știința București (13 noiembrie, ora 17.45) într-un meci cu miză doar pentru adversari.

Donatas Tarolis a fost principalul marcator al ardelenilor, cu 16 puncte și 6 recuperări, urmat de Nandor Kuti (13 puncte, 4 recuperări, 2 capace) și Justin Edwards (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții). Din tabăra Piteștiului s-au evidențiat pe foaia de joc Tony Bishop (15 puncte, 5 recuperări), Bogdan Popa (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) și Rareș Uță (10 puncte, 5 recuperări).

Foto: unitedhoops.ro

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *