Problemele medicale și-au pus amprenta. Clujul termină cu înfrângere anul 2020

Universitatea Cluj a cedat în ultima etapă din acest an calendaristic al Ligii Florilor. Chintoan și compania au cedat clar cu Zalăul, într-un joc în care au putut alinia doar 8 jucătoare pe foaia de joc.

Sălăjencele au marcat primele, prin Teodora Popescu, egalarea venind însă rapid grație lui Vizuete. Două foste „universitare”, Irina Ivan și Alexandra Dindiligan au majorat diferența, 1-3 în favoarea Zalăului.

Momente bune și se preia conducerea pe tabelă

Foto: Facebook U Cluj Handbal Feminin Oficial

În ciuda problemelor serioase de lot, putând deplasa doar 8 jucătoare la București, „U” nu a renunțat la luptă, iar cu Vizuete în formă a întors rezultatul, 5-4.

Soluțiile de avarie, cum ar fi mutarea Rozei Chintoan pe post de coordonator în majoritatea atacurilor, nu au adus multe reușite de partea Clujului, handbalistele blocându-se la borna de 5 goluri marcate timp de 8 minute.

Zalăul se distanțează, dar „studentele” au puterea să nu rămână departe

Foto: FRH TV

Andreea Mihart a marcat pentru 5-9, diferența maximă din prima parte, după cinci minute de secetă pe tabelă. Au urmat atacurile reușite ale alb-negrelor, care s-au apropiat la un gol, 9-10, prin reușita Florinei Chintoan.

Finalul reprizei a adus o descătușare ofensivă de ambele părți, iar Ana Dumitrașcu a închis tabela, 11-13, cu o acțiune rapidă după repunerea de la mijlocul terenului.

Lotul incomplet își spune cuvântul la reluare

Foto: FRH TV

Revenirea pe parchet nu a fost deloc bună pentru Universitatea Cluj, care a început să resimtă oboseală și Zalăul a pornit cu un parțial de 4-0, pentru 11-17.

Timpul de odihnă solicitat a fost apoi de bun augur, cu două goluri la rând prin Cordoș și Nicolae, 13-17. Revenirea a fost de scurtă durată, iar Mihart a punctat pentru 13-20 în favoarea elevelor lui Tadici.

Foto: FRH TV

Diferența de peste 5 reușite s-a menținut pe toată durata reprizei, cu Judith Vizuete de departe remarcata partidei. Iberica a punctat de 10 ori, două reușite fiind de la 7 metri, iar scorul a devenit 18-24.

Jlezi și compania au forțat iar la intrarea în ultimele 10 minute ale partidei, iar Irina Ivan a punctat, 20-28, la capătul unui contraatac, din pasa Sabrinei Lazea. Finalul a adus peste 10 goluri între, sălăjencele căutând acest aspect și s-au impus în cele din urmă cu 24-35.

Foto: FRH TV

Clujul a terminat și cu o jucătoare mai puțin de utilizat meciul, Corina Cordoș primind cartonașul roșu pentru trei eliminări de 2 minute. „Studentele” bifează un nou eșec și termină turneele din anul 2020 fără victorie, singurele puncte fiind obținute la „masa verde” cu Crișul Chișineu-Criș.

CSU Cluj-Napoca – HC Zalău 24-35 (11-13) / Au arbitrat Theodor Șerbu și Andrei Vasilescu (București), observator FRH a fost Horațiu Belu (București)

„U”: Dumanska – portar; Vizuete 10 goluri, Chintoan 5, Nicolae 3, Dumitrașcu 2, Lupașcu 2, Demian 1, Cordoș 1. Antrenor: Sergiu Cacoveanu

Zalău: Kelemen, Teodorescu – portari; Mitrache 10 goluri, Mihart 8, Dindiligan 5, Ivan 4, Jlezi 4, Lazea 2, Popescu 2. Antrenor: Gheorghe Tadici

Foto: arhivă Dan Potor

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *